RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як спекти найсмачніші імбирні пряники: рецепт і тонкощі приготування


Пряники імбирні готуються просто і зручні тим, що тісто для них можна приготувати з вечора, а випекти вранці, або навпаки - замісити зранку, а випекти ввечері. Про ці та інші тонкощі, щоб пряники вийшли по-справжньому смачними, а також рецепт м'яких імбирних пряників із глазур'ю без сирого білка - читайте нижче.



Пряники імбирні - рецепт і тонкощі приготування

Щоб отримати смачне частування з пряними нотками, слід дотримуватися кількох правил:

використовуйте тільки натуральне вершкове масло (пряники на маргарині ви можете купити і в магазині);
якщо готуєте з медом, то краще брати ароматний темний - наприклад, гречаний або, як варіант, луговий;
не лінуйтеся використовувати всі прянощі - разом вони дадуть неповторний аромат і смак;
тісто не розгойдуйте занадто тонко, інакше пряники вийдуть сухуватими;
глазур потрібно наносити тільки на остиглу випічку - на гарячих пряниках вона потече.

Готувати імбирні пряники можна з медом (його додають замість частини цукру), а можна лише з цукром.

Інгредієнти:

борошно - 350 г;
цукор - 200 г;
сода - 2,5 г;
вода - 170 мл;
вершкове масло - 90 г;
яєчний жовток - 1 шт;
сіль - дрібка.
Прянощі (мелений імбир, кориця, бадьян, кардамон, гвоздика) - 1 ч. л

Для молочної глазурі:

цукрова пудра - 150 г;
тепле молоко - 2-3 ст. л

Всипте у велику каструлю цукор, поставте на вогонь і розтопіть його до стану карамелі. Влийте в кілька прийомів окріп, добре перемішуючи. Додайте вершкове масло кубиками і знову добре перемішайте. Всипте соду, сіль і прянощі, перемішайте і зніміть з вогню. Додайте 1/4 частину борошна, перемішайте, додайте жовток і решту борошна. Замісіть однорідне тісто, розгойдайте його, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник - на 3-4 години мінімум, але краще на 12, щоб тісто стало щільним.

Дістаньте тісто з холодильника, підкачайте до потрібної товщини - розгортати тонко не можна, оскільки пряники не вийдуть м'якими. Виріжте з тіста пряники і відправте в розігріту до 170 С духовку на 10-12 хвилин.

Дістаньте пряники й остудіть. Для молочної глазурі змішайте молоко з цукром і прикрасьте готову випічку.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-01-2024, 23:23
Коментарів 0 Переглядів 1 045

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.