Пряники імбирні готуються просто і зручні тим, що тісто для них можна приготувати з вечора, а випекти вранці, або навпаки - замісити зранку, а випекти ввечері. Про ці та інші тонкощі, щоб пряники вийшли по-справжньому смачними, а також рецепт м'яких імбирних пряників із глазур'ю без сирого білка - читайте нижче.
Пряники імбирні - рецепт і тонкощі приготуванняЩоб отримати смачне частування з пряними нотками, слід дотримуватися кількох правил:
використовуйте тільки натуральне вершкове масло (пряники на маргарині ви можете купити і в магазині);
якщо готуєте з медом, то краще брати ароматний темний - наприклад, гречаний або, як варіант, луговий;
не лінуйтеся використовувати всі прянощі - разом вони дадуть неповторний аромат і смак;
тісто не розгойдуйте занадто тонко, інакше пряники вийдуть сухуватими;
глазур потрібно наносити тільки на остиглу випічку - на гарячих пряниках вона потече.
Готувати імбирні пряники можна з медом (його додають замість частини цукру), а можна лише з цукром.
Інгредієнти:
борошно - 350 г;
цукор - 200 г;
сода - 2,5 г;
вода - 170 мл;
вершкове масло - 90 г;
яєчний жовток - 1 шт;
сіль - дрібка.
Прянощі (мелений імбир, кориця, бадьян, кардамон, гвоздика) - 1 ч. л
Для молочної глазурі:
цукрова пудра - 150 г;
тепле молоко - 2-3 ст. л
Всипте у велику каструлю цукор, поставте на вогонь і розтопіть його до стану карамелі. Влийте в кілька прийомів окріп, добре перемішуючи. Додайте вершкове масло кубиками і знову добре перемішайте. Всипте соду, сіль і прянощі, перемішайте і зніміть з вогню. Додайте 1/4 частину борошна, перемішайте, додайте жовток і решту борошна. Замісіть однорідне тісто, розгойдайте його, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник - на 3-4 години мінімум, але краще на 12, щоб тісто стало щільним.
Дістаньте тісто з холодильника, підкачайте до потрібної товщини - розгортати тонко не можна, оскільки пряники не вийдуть м'якими. Виріжте з тіста пряники і відправте в розігріту до 170 С духовку на 10-12 хвилин.
Дістаньте пряники й остудіть. Для молочної глазурі змішайте молоко з цукром і прикрасьте готову випічку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-01-2024, 23:23
0
1 045