Скумбрія — це дуже корисна риба, її люблять багато українців. Чи знаєте ви, як вибрати справді якісний продукт у магазині?
На це питання відповідає кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич в
Instagram
Як вибрати якісну заморожену скумбрію
Подивіться форму риби. Якщо ви бачите, що тулуб скумбрії дуже сильно викривлений у хребті або в районі хвоста і це відбувається не тільки з однією скумбрії в ящику, це може означати, що така тушка при зберіганні розморожувалась, а потім заморожувалась. А повторне заморожування може призвести до харчового отруєння.
Перевірте скумбрію на наявність жовтих плям – вони свідчать, що риба давно зберігається і може гірчити.
Перевірте скумбрію на пошкодження. Коли риба довго зберігається, її шкіра виглядає як суха, а ось хвостик виглядає потрісканим. Чи не варто купувати такий продукт, краще пошукати в іншому магазині.
"Відразу зауважу – розморожену я не раджу купувати – вона та сама розморожена, але перевірити її на свіжість ви вже не зможете", – написала Дорошкевич.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-01-2024, 00:45
0
1 565