Яку скумбрію ніколи не можна купувати в магазині – призведе до отруєння

новини / Новини України / Лайфхаки
1 769
0

Скумбрія — це дуже корисна риба, її люблять багато українців. Чи знаєте ви, як вибрати справді якісний продукт у магазині?

На це питання відповідає кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич в Instagram



Як вибрати якісну заморожену скумбрію

Подивіться форму риби. Якщо ви бачите, що тулуб скумбрії дуже сильно викривлений у хребті або в районі хвоста і це відбувається не тільки з однією скумбрії в ящику, це може означати, що така тушка при зберіганні розморожувалась, а потім заморожувалась. А повторне заморожування може призвести до харчового отруєння.

Перевірте скумбрію на наявність жовтих плям – вони свідчать, що риба давно зберігається і може гірчити.

Перевірте скумбрію на пошкодження. Коли риба довго зберігається, її шкіра виглядає як суха, а ось хвостик виглядає потрісканим. Чи не варто купувати такий продукт, краще пошукати в іншому магазині.

"Відразу зауважу – розморожену я не раджу купувати – вона та сама розморожена, але перевірити її на свіжість ви вже не зможете", – написала Дорошкевич.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують