Так може статися, що заготовлена морква замерзла. Прикро, але і викидати коренеплоди не варто поспішати.
Про це пише
Glamour
Які умови зберігання моркви на балконі
За своєю природою морква здатна переносити пониження температури, але до певної межі. Щоб уникнути промерзання потрібно прикрити ящики ковдрою чи килимом. Особливо це стосується відкритих балконів. Зрештою, всі коренеплоди варто прикривати у дуже холодних приміщеннях.
Що робити, якщо морква змерзла
Не викидайте ваші цінні коренеплоди. Вони замерзли, але лишаються придатними до використання у харчуванні. Заберіть її в приміщення, але не розморожуйте. Від цього вона може стати солодкою або втратити тверду структуру.
Найкращим рішенням буде перекласти моркву в морозильну камеру холодильника. Наріжте її кубиком чи натріть на великій тертці. Обробляйте швидко, щоб овоч не попав під вплив перепадів температур.
Якщо місця в морозилці обмаль, тоді потрібно піти шляхом їстівної утилізації. Зробіть з моркви заготовку для супів, овочевих рагу чи консервів. Обсмажте на сковороді з оцтом, сіллю та цукром, спеціями, а потім додавайте до ваших основних страв. Або закатайте в банки та поставте на зберігання у прохолодне місце.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
4-01-2024, 01:30
0
954