RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

ТОВ "Національна енергетична група" вже третій рік поспіль здійснює постачання електроенергії і природного газу на всій території України з центром обслуговування клієнтів у Чернівцях, а також активно бере участь у публічних закупівлях з електричної енергії. Про підсумки року, що минає, здобутки компанії і прогнози на наступний рік розповів директор ТОВ "Національна енергетична група" Борис Мирославович ПРОКОПЕЦЬ.



– Борисе Мирославовичу, як ваша компанія прожила ще один рік в умовах війни?



– За підсумками роботи, наша компанія відпрацювала цей рік стабільно. Це все, звичайно, завдяки всьому колективу, і особливо завдячуючи добросовісним споживачам, які вчасно сплачували, тому якихось непередбачуваних ситуацій не виникало. Не можу сказати, що 2023 рік для нас був дуже важким, але, як би там не було, відчуваються наслідки. За рік, що минає, ми наростили обсяги споживання нашим споживачам. Дуже тісно співпрацювали з бюджетними установами і об’єктами критичної інфраструктури. Протягом 2023 року компанія вийшла на рівень енергопостачання на всій території України, окрім окупованих територій. У нас навіть є споживачі у прифронтових областях, які розташовані біля лінії розмежування.

Якщо говорити про фінансовий стан компанії протягом цього року, хочу зазначити, що компанія не потрапляла у переддефолтний чи дефолтний стани. Ми вчасно здійснювали розрахунки з усіма: і з Укренерго, і з операторами системи розподілу. Значної заборгованості у нас на сьогодні немає, залишається лише поточна заборгованість від споживачів.



– Що нового і корисного пропонуєте своїм споживачам?


– Оцінюючи 2023 рік, можу сказати, враховуючи всю специфіку ринку, ми повністю переглянули наші комерційні пропозиції. По суті, ми працюємо з оплатою за фактом: споживач спожив – оплатив. Жодних відповідальностей за недотримання замовленого обсягу до споживання в наших комерційних пропозиціях немає. Щодо цінової політики, на території Чернівецької області, зазвичай наша ціна у деякі місяці для кінцевого споживача була нижчою, ніж ціна як індикатор ринку на добу наперед.

Зараз ми активно беремо участь у тендерному сезоні із закупівлі енергоносіїв на 2024 рік. Маємо ліцензію щодо постачання газу і плануємо, якщо в нашій країні будуть більш-менш сприятливі умови, почнемо постачати комплексно і газ, і електричну енергію вже у новому році.

– Маючи досвід в галузі енергетики, можете сказати, від чого залежить чи будемо ми зі світлом цієї зими і надалі чи ні?


– Враховуючи те, що у нас в країні війна, ніхто не може знати, куди може бути спрямований удар ворога. Але хочу наголосити, що у нас повністю змінене законодавство стосовно ринку електричної енергії. І якщо всі наші споживачі в Україні почнуть економити електроенергію, бережливо ставитися до споживання, виконуватимуть обов’язки, покладені на них чинним законодавством – це буде однією основних умов, що Україна буде зі світлом. А ще Україна буде зі світлом і взимку, і в інші пори року за умови, що не буде непередбачуваних наслідків від дій з боку ворога. Тому що перебої в роботі прифронтових ТЕЦ, де часто бувають удари, мають негативні наслідки для загальної генерації. Тим більше тепер, коли температура повітря знизилася, відчувається значне зростання споживання електричної енергії.

Наш оператор системи передачі України – НЕК "Укренерго" – став повноправним членом ENTSO-E. Це означає, що ми ввійшли до Європейського співтовариства. Укренерго працює над тим, що збільшуються пропускні спроможності транскордонних переходів. Стосовно планів діяльності короткострокового ринку, згідно із заявами ДП "Оператор ринку", швидше за все, у новому році всі спотові ринки будуть об’єднані в загальний європейський ринок з єдиною методикою формування ціни і т. ін. Це все планується, та втілення цих задумів залежатиме від того, які у нас будуть справи на передовій.



– Що би ви хотіли побажати своїм клієнтам напередодні Різдва і Нового року?


– Передусім бажаю всім здоров’я і мирного неба над головою. Щоб здійснилися задумані мрії. Добробуту в родинах. У нашій країні така ситуація, що все залежить від нашого мирного неба. Українці – народ працьовитий. Буде мирне небо – будемо жити краще, старатися жити краще, все для того робити. А такі компанії, як ми, невеликі, будем намагатися робити так, щоб кожен споживач мав електричну енергію, щоб було світло, тепло в домі.

З Різдвом Христовим, з Новим роком, з минулими і прийдешніми святами!

За детальною інформацією звертайтеся до Центру обслуговування споживачів за адресою:
м. Чернівці, вул. Буковинська, 33-А (корпус 2)
Т.: 067 333 62 28, 067 333 92 26
Сайт: nationalenergygroup.com.ua
e-mail:national_energo@ukr.net


Ліцензія на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу (Постанова НКРЕКП №398 від 26.03.2019 року)
Ліцензія на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу (Постанова НКРЕКП №1178 від 23.07.2021 року)



Редактор: Марія Фернюк
26-12-2023, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 5 770

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.