Табірне пиво — одне з найпопулярніших видів пива — вариться та ферментується за низьких температур. Воно отримало свою назву від німецького слова "lager", що означає "зберігати", оскільки зазвичай витримується в умовах низьких температур протягом певного часу.
Згідно з деякими дослідженнями, вживання пива може бути корисним для здоров’я серця. Вчені з Журналу сільськогосподарської та харчової хімії Американського хімічного товариства провели пілотне дослідження, під час якого з’ясували, що щодня випитий келих табору дозволяє чоловікам різноманітну флору кишкових мікробів.
Як відомо, чим більше бактерій міститься в шлунково-кишковому тракті людини, тим менше він схильний до хронічних захворювань серця і діабету. Поліфеноли, що містяться в таборовому пиві, а також мікроорганізми від його ферментації можуть вплинути на різноманітність мікробів у кишківнику людини.
Раніше проведене перехресне дослідження показало, що у чоловіків і жінок, які споживали безалкогольне таборове пиво протягом 30 днів, різноманітність кишкового мікробіому збільшувалася. В учасників контрольної групи, які пили алкогольне пиво, таких результатів не було. Тому лікарі радять обирати перше, безалкогольне, пиво, так воно є кориснішим для здоров’я.
Безалкогольне пиво може мати деякі переваги для здоров’я в порівнянні зі звичайним алкогольним пивом, оскільки воно зазвичай містить менше калорій і може надавати деякі корисні речовини, такі як вітаміни та антиоксиданти. Однак варто пам’ятати, що навіть безалкогольне пиво може містити цукор та калорії, тому вживання його слід помірно контролювати, особливо якщо ви стежите за своєю вагою чи рівнем цукру в крові.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-12-2023, 00:30
0
1 998