Кутя - традиційна українська страва з пшениці з додаванням меду, маку й горіхів, яку готують на Святвечір. Можна приготувати смачну кутю на узварі.
Про це стало відомо з YouTube-каналу
"Onyshkevychi".
Список інгредієнтів
За бажання можна додати до куті курагу, чорнослив, в’ялені вишні та горішки.
Для приготування підготуйте такі інгредієнти:
пшениця - 300 г
мак - 100 г
родзинки - 100 г
журавлина - 50 г
волоські горіхи - 100 г
мед - до свого смаку
цукор - 70 г
узвар - 150 мл
Спосіб приготування
Спочатку пшеницю висипте в каструлю, залийте 1 л води, перемішайте й залиште на 2-3 години настоюватись.
Родзинки й журавлину залийте холодною водою та залиште на 5 хвилин. Потім промийте й обсушіть на рушнику.
Далі мак насипте в глибоку тарілочку, залийте окропом і залиште на 10 хвилин.
Після цього пшеницю промийте, залийте 900 мл холодної води та поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на маленькому вогні 50-60 хвилин.
Коли пшениця охолоне, додайте мак, влийте узвар, насипте подрібнені горішки, родзинки з журавлиною.
У кінці додайте мед і перемішайте.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-12-2023, 00:15
0
1 016