До чаю можна спекти пиріг, що перевірений роками, м’який, ніжний, неймовірно медовий.
За бажанням можна додати подрібнені горіхи або й перемастити кремом, але навіть у класичному варіанті цей пиріг смачний.
Для приготування медового пирога беремо:
250 г сметани
250 г молока
1 ст. л. соди
120 мл олії
5 яєць
500 г цукру
200 г меду
800 г борошна
У сметану додаємо негашену соду, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім додаємо молоко і знову перемішуємо. Яйця з цукром збиваємо міксером, додаємо мед і ще раз збиваємо. Потім вливаємо олію і сметану з молоком. Все збиваємо і поступово додаємо борошно. Тісто має бути, як густа сметана. Виливаємо в форму 26-36 см, застелену пергаментом. Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів протягом 45-50 хвилин до сухого сірника.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
19-12-2023, 01:15
0
12 611