На Різдво можна приготувати класичний англійський фруктовий кекс. Його зазвичай прикрашають сухофруктами та горішками. Такий кекс точно сподобається усій родині.
Про це
йдеться на сайті Shuba.
Список інгредієнтів
Для приготування смачного різдвяного кексу заздалегідь підготуйте інгредієнти:
цукати - 120 г
зацукровані фрукти - 100 г
родзинки темні - 40 г
ром - 3 ст.л
масло вершкове - 113 г
цукор - 10 ст.л
яйця курячі - 3 шт.
цукор ванільний - 1/2 ч.л
мигдалева есенція - 1/4 ч.л
борошно пшеничне - 195 г
борошно мигдалеве - 50 г
розпушувач - 1 ч.л
сіль - 1/4 ч.л
лимон, цедра - 10 г
молоко - 1/4 склянки
Легкий спосіб приготування
Спочатку потрібно змішати в мисці цукати та темні родзинки. Додайте ром, накрийте кришкою і залиште за кімнатної температури не менш ніж на добу (до двох днів). Час від часу потрібно перемішувати.
Коли будете готові замішувати тісто, розігрійте духовку до 180°C, поставте решітку в центр духовки. Потрібно змастити маслом форму 23×13×8 см.
Після цього в окремій мисці перемішайте борошно, мелений мигдаль, розпушувач, сіль і цедру лимона.
Міксером збийте вершкове масло та цукор до отримання легкого і пишного крему. Додайте яйця, ароматизатори, цукати та сухофрукти разом з рідиною та збийте до однорідності. Додайте також половину борошняної суміші, перемішайте.
Далі влийте молоко та додайте решту борошняної суміші.
Викладіть тісто в підготовлену форму та прикрасьте верх кексу мигдалем. Випікайте близько 60-70 хвилин.
В кінці вийміть з духовки та дайте охолонути на решітці приблизно 10 хвилин, перш ніж виймати з форми.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-12-2023, 00:45
0
1 544