RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Кутя – традиційна різдвяна страва, яку обов'язково потрібно приготувати на Святвечір. Варіацій існує безліч, але класичним залишається варіант куті з пшениці. Саме ця крупа є символом достатку, а мак – символ роду.

Ідея приготування класичної куті з пшениці опублікована на сторінці фудблогерки Марії Макарчук (smachno_prosto_dostupno) в Instagram. Також варто не забути про горіхи та мед.



Інгредієнти:

кутя – 400 г (обдерті зерна пшениці)
вода – літр
мак – 150 г
горішки – 200 г грецькі
родзинки – 200 г
мед – 2 ст.л

Спосіб приготування:

1. Зазвичай приготування куті починається напередодні звечора. Зерна потрібно добре промити, залити водою та залишити на ніч або мінімум на 2-3 години.

2. Злити воду та залити чисту, поставити на великий вогонь.

3. Як тільки все закипить – зробити мінімальний вогонь та варити 1-1,5 години. Якщо зерно зварилось, а рідина ще залишилась – можна відкинути на сито та залишити охолоджуватись.

4. В мак додати 150 мл води і варити на невеличкому вогні, поки він не збільшиться в об‘ємі. Також відкинути на сито, а потім перетерти блендером.

5. Родзинки залити окропом на 10-15 хвилин.

6. Горіхи підсушити на сухій сковорідці декілька хвилин.

7. Змішати кашу з медом.

8. Додати решту продуктів і все ретельно перемішати.

9. Якщо любите – можна додати узвар і тоді кутя вийде рідка.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
13-12-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 3 343

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.