У наступному Році Дракона за східним календарем кожна господиня намагатиметься приготувати щось неординарне на святковий стіл, щоб порадувати домочадців та гостей не лише смачними, але й незвичайно оформленими стравами.
Інгредієнти:Філе куряче відварене – 300-350 г.
Морква по-корейськи – 150-170 г.
Картопля по-корейськи – 150 г.
Огірок маринований – 140 г.
Яйця курячі варені – 2 шт.
Перець солодкий – 100 г.
Майонез – 75-80 г.
Сіль, перець мелений – до смаку.
Приготування:Відварене куряче м’ясо розбираємо на волокна і висипаємо в миску.
Соломку картоплі по-корейськи розрізаємо на дрібніші фрагменти. Картоплю по-корейськи можна використовувати як покупну, так і домашнього приготування.
Варені курячі яйця подрібнюємо кубиками і висипаємо до решти інгредієнтів.
Приблизно четверту частину від кількості моркви по-корейськи нарізаємо на шматочки і додаємо в миску. Сюди ж відправляємо нарізані соломкою мариновані огірочки.
Заправляємо салат сіллю, меленим перцем та майонезом. Добре все перемішуємо.
На святкову плоску тарілку викладаємо у формі полум’я із загостреною верхівкою приготований салат.
Моркву по-корейськи, що залишилася, розбираємо на окремі смужки і покриваємо ними всю поверхню салату. Розміщуємо їх щільно та паралельно одна до одної.
Між смужками моркви ставимо кілька довгих соломок корейської картоплі, імітуючи іскри полум’я.
У нижній частині біля основи нашого "вогнища" викладаємо шматочки солодкого перцю у вигляді "вогняних язичків" із гострими кінчиками.
Ставимо нашу страву в холодильник на пів години перед подачею на стіл.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-12-2023, 01:00
0
2 582