Кожна господиня хоче порадувати своїх близьких смачною вечерею чи обідом. Однак іноді трапляється так, що їжа прилипає до сковороди, і плани руйнуються.
Докладніше про те, що потрібно зробити, щоб їжа не прилипала до сковорідки, читайте нижче.
Чому прилипає до сковороди з антипригарним покриттямАнтипригарне покриття вважається одним із найнадійніших і витриваліших. Однак навіть воно може зашкодити. Якщо на сковороді з антипригарним покриттям з'явилися подряпини, відколи чи тріщини, то їжа до неї прилипатиме.
Крім того, багато виробників рекомендують не використовувати масло під час смаження на антипригарній сковороді. Це неправильна порада. Жир необхідний, щоби їжа не прилипала до сковороди. Однак використовувати його потрібно у невеликій кількості.
Чому все прилипає до сталевої сковородиДо сталі прилипає майже будь-яка їжа. Щоб цього уникнути, потрібно ретельно прогріти сковороду та рівномірно розподілити жар. Тільки після цього можна змащувати сковороду олією та братися до готування.
Чому прилипає до чавунної сковородиЧавунні сковорідки дуже довговічні. Однак до них також може прилипати їжа. Щоб цього уникнути, можна використати секретний лайфхак.
Як зробити так, щоб їжа не прилипала до сковородиЄ кілька загальних правил, які допоможуть вам уникнути прилипання їжі до сковороди, незалежно від її матеріалу:
Використовуйте пергаментний папір. Виріжте по діаметру дна сковорідки коло пергаменту і покладіть його на поверхню. Змастіть папір маслом і беріться до приготування.
Додати трохи яблучного оцту. Крапніть кілька крапель оцту на сковороду, рівномірно прогрійте її, а потім змастіть олією.
Під час приготування перемішуйте їжу. Це допоможе їй не прилипнути до дна сковороди.
Якщо ви смажите рибу або м'ясо, то перед початком приготування промокніть їх паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу.
Дотримуючись цих порад, ви зможете приготувати будь-яку страву без прилипання їжі до сковороди.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-12-2023, 00:45
0
6 163