RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чи корисні супи і що буде, якщо від них відмовитись: пояснення експерта


Багато хто вважає, що перші страви є обов'язковими у раціоні. Мовляв, без них харчування не буде повноцінним, а шлунок не зможе справно функціонувати. Але чи дійсно це так?

Відповідь на це питання дає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію тренера Юрія Попка в Instagram.



Чи корисні супи
"Ті, хто застав радянські часи, пам'ятають, що на обід було заведено їсти першу страву і щось на гарнір. Мами говорили, що треба їсти перше, щоб "шлунок не став", або "якщо не їсти супи, то заробите гастрит". Але існують народи, які взагалі не їдять перших страв і це ніяк не впливає на якість та тривалість їхнього життя. Тож чи дійсно супи є невіддільною частиною нашого життя, чи це просто данина традиції?" - пише експерт.

Він додає, що у класичний курячий суп входить картопля, крупа, гомілки, капуста, горошок, вода та спеції. Виходить, що усі ці продукти можна з'їсти без спільного варіння. Об'єм страви збільшується за рахунок води, а калорійність - ні, бо вода має нуль калорій.

"Тож ніякими додатковими цілющими властивостями суп не володіє. Виключенням є тільки кістковий бульйон, з якого можна отримати колаген, але для цього його треба варити 48 годин", - говорить Попко.

Він додає, що нема різниці, як саме ви з'їсте ці продукти - сирими, чи приготовлені іншим способом, чи відварені у вигляді супу.

"Але великий плюс супів у тому, що збільшується об'єм страви. Шлунок швидко наповнюється і розтягується, з'являється відчуття ситості. Виходить, що ми спожили калорій мало, а ситість отримали за рахунок об'єму страви", - каже тренер

Тому, якщо ви худнете, то супи - корисні страви, які допомагають з'їсти мало калорій. Єдиний недолік - у таких стравах багато складників, тому важко вирахувати калорійність.

Яких супів краще не їсти
"Варто уникати жирних наваристих супів із м'яса, із додаванням вершків, олії. Такі страви будуть дуже калорійні, особливо, якщо туди ще покласти багато макаронів чи круп", - говорить тренер.

Крем-супи гірше насичують організм, бо на їх перетравлення піде менше часу.

"Якщо підсумувати, то їжте супи, якщо вони вам подобаються. Якщо ж ні, то нічого страшного не станеться, якщо у вашому раціоні їх не буде", - пояснює Попко.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
3-12-2023, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 3 089

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.