Навіщо додавати цукор у борщ та яку кількість: не всі про це знають

новини / Смачні рецепти / Лайфхаки
12 061
0

Кожна господиня готує борщ за своїм рецептом, тому немає двох однакових страв. Більшість господинь трохи підсолоджують борщ, тому варто знати для чого це роблять.

Про це йдеться у Facebook-спільноті "Консервація та заготовки на зиму".



Навіщо додають цукор у борщ
Цукор потрібен насамперед для того, щоб страва не була надто кислою, а буряк не втратив кольору.

Одна з користувачок групи написала, що в її родині особливо не зважали, якого кольору буде борщ. Вона заявила, що в її родині переважає оранжевий колір борщу.

Багато господинь розповідають, що цукор має бути в парі з оцтом. Одні пишуть, що беруть звичайний, інші - яблучний.

"Трохи цукру додаю, десь пів столової ложки без гірки. Це як трішки солі до солодкої випічки. А для збереження кольору - тушений буряк кладу вже наприкінці, після того, як усе звариться, перед зеленню, і щоб тільки-тільки закипіло і вимкнути", - розповіла користувачка у мережі.

Одна господиня написала, що замість цукру бере мед. Вона зазначила, тоді смак буде незвичайний.

Окрім традиційної бурякової засмажки, яку ви кладете в борщ, вкінці приготування також можна додати натертий сирий буряк. Колір буде ідеальним, а смак більш насиченим.

Ще один спосіб, який допоможе зробити яскравий червоний борщ - це додати цукор і лимонний сік у нарізаний на брусочки буряк. Овоч потрібно перемішати і залишити з цими компонентами на деякий час настоятися.

Під час приготування овочевої засмажки для борщу можна додати 2 столові ложки звичайного пшеничного борошна. Це також допоможе зробити колір яскравішим.

Помилки під час приготування борщу
Щоб отримати дійсно смачну та ароматну страву, не варто припускатися таких помилок:

- бульйон є основою будь-якого борщу, тому його приготуванню необхідно приділити належну увагу. Багато господарок варять першу страву тільки на кістках, що є головною помилкою
- не потрібно додавати до борщу різні спеції, коли його приготування практично добігає кінця. Приправи додають у процесі приготування бульйону, а не пізніше
- коли м’ясо буде готове, багато господинь дістають його з каструлі і перекладають в окрему страву. Однак робити цього не варто, тому що залишений в місткості продукт дасть можливість отримати ароматніший і смачніший борщ

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Відомій співачці з Буковини зробили операцію: вона лікується вже два місяці
11 259
У центрі Чернівців запропонували збудувати великий готель: хто за цим стоїть
10 276
Вчителька з Чернівців дала ШІ оцінити твір учениці: що з цього вийшло
5 164
"Неньо" був легендою: у Чернівцях помер найстаріший працівник теплокомуненерго
3 943
У Чернівцях активіст, на авто якого впало дерево, виграв суд у зелентресту
2 494
У Відні жорстоко закатували 21-річного юнака: ЗМІ пишуть про причетність до вбивства буковинця
2 482
Чому хочуть скасувати безкоштовний заїзд: директор Калинівського ринку пояснив про зміни
2 378
Завтра Буковина попрощається із захисником Андрієм Боднарюком
2 211
У Чернівцях затримали правоохоронця, який заробляв на ухилянтах і ховався від слідства
1 902
У Чернівцях відкрили новий корпус експертно-криміналістичного центру
1 822