RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Чому кава гірчить і як пом'якшити смак напою: пояснення


Гіркуватий присмак кави усі сприймають по-різному. Дехто вважає це ознакою якісного напою, інші ж навпаки - намагаються його прибрати.

Про те, чому кава гірчить і що робити, аби пом'якшити її смак, пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію Yaskrava kava в Instagram.



Чому кава гірчить
"Гіркуватість в каві - це природна складова нашого улюбленого напою. Іноді вона майже відчутна, інколи ж дуже різка. І які б ви не використовували добавки, підсолоджувачі або ароматизатори повністю позбутися гіркуватості вам не вдасться, хоч мінімальна, але вона все ж таки залишиться. Багато кавоманів цінують міцну насичену каву саме з гіркуватістю, адже вважають тільки таку каву "істинною", - кажуть експерти.

Вони додають, що зелені зерна кави практично не мають гіркуватості, гіркота в зернах з'являється тільки в процесі обсмажування.

"І основною причиною гіркоти є не кофеїн, як багато хто вважає (кофеїн становить приблизно 15% гіркоти), а хлорогенова кислота і її похідні, які виділятимуться при нагріванні зерна", - додають фахівці.

Експерти пояснюють, чому кава може мати гіркуватий смак.

Сорт кави
Робуста через високий вміст хлорогенової кислоти і кофеїну має більш яскраву і виразну гіркуватість, ніж арабіка.

Ступінь обсмажування
Чим вище ступінь обсмажування, тим більше утворюється елементів, які відповідають за гіркоту в каві.

Спосіб приготування
"Чим більша температура приготування кави і чим вищий тиск - це стосується еспресо машин, тим більше вивільняється різноманітних речовин з кавою. Саме з цієї причини еспресо завжди з гіркуватістю", - говорять експерти.

Приготування в турці на слабкому вогні або приготування в кемексі або чашці, чи фільтрі дає слабшу гіркоту. І хоч гіркуватість є головною родзинкою деяких сортів кави, багато людей все ж таки віддають перевагу менш гіркій каві.

Як знизити гіркоту в каві
"Додайте кілька кристалів солі. Її можна всипати в мелену каву або прямо в чашку. Це значно знижує гіркоту кави завдяки іонам натрію. Додавати треба дуже невелику кількість. Сіль у напої не відчуватиметься, але смак зміниться", - радять фахівці.

Також вони рекомендують додавати молоко та вершки, адже молочні продукти добре компенсують гіркоту кави.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
26-11-2023, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 2 513

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.