RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Клопотенко дав рецепт смачних та простих пряників на кефірі


Приготувати вдома смачні пряники не складе вам труднощів, а якщо вдома є кефір - вам буде ще простіше.

Рецепт опублікований у Telegram-каналі Євгена Клопотенка.



Клопотенко рекомендує шоколад вибирати із вмістом какао-бобів не менше 70%, щоб ваші пряники вийшли по-справжньому шоколадними. З такої кількості інгредієнтів у нас вийде 16 штук.

Вам знадобляться
200 мл кефіру
1 ч. л. розпушувача
1 яйце
100 г цукру
1 ч. л. ванільного цукру
1 ч. л. кориці
80 г шоколаду
400 г борошна
3 ст. л. рослинної олії
30 г борошна для підпилу

Для глазурі:
300 г цукрової пудри
2 ст. л. лимонного соку
4 ст. л. води

Рецепт приготування
До 200 мл кефіру додайте 1 ч. л. розпушувача та перемішайте. 80 г шоколаду подрібніть ножем на дрібні шматочки.

Додайте до кефіру також 1 яйце, 100 г цукру, 3 ст. л. олії та по 1 ч. л. ванільного цукру та кориці, а також 80 г подрібненого шоколаду. Перемішайте. Поступово і помішуючи додайте до рідких інгредієнтів 400 г просіяного борошна.

Присипте робочу поверхню 30-ма г борошна та викладіть на неї тісто. Ретельно замісіть тісто (це займе приблизно 5-7 хв) та сформуйте з нього пласке коло. За допомогою скалки розкачайте тісто в пласт, товщиною 1 см. Щоб пласт при розкочуванні вийшов рівномірним, розмістіть його між 2 листами пергаментного паперу.

За допомогою склянки або металевої форми видавіть кружальця тіста. Застеліть деко пергаментним папером та викладіть на нього сформовані пряники. Випікайте пряники 20 хв при температурі 180 градусів. Дайте їм охолонути перед покриттям глазур’ю.

Для глазурі: до 300 г цукрової пудри додайте 2 ст. л. лимонного соку та 4 ст. л. води. Ретельно вимішайте глазур та полийте нею готові пряники.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
21-11-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 214

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.