Якщо вам захотілося влаштувати незаплановане чаювання, а на поличці з солодощами зовсім порожньо - зробіть просте і дуже смачне манне печиво. Готується воно без випічки на сковороді, а в процесі приготування можна додати в тісто будь-які горіхи, сухофрукти або улюблені прянощі.
Печиво з манки і кефіру можна також готувати на кукурудзяній крупі - тоді воно вийде більш ніжним і розсипчастим.
Манне печиво на сковороді з варенням
Печиво без випічки за цим рецептом подається з варенням, тому його роблять несолодким. Якщо у вас немає варення, то додайте в 4 рази більше цукру.
Інгредієнти:
манка - 100 г;
борошно - 250 г;
кефір - 100 г;
яйце - 1 шт.;
розпушувач для тіста - 1 чайн. л.;
цукор - 50 г;
вершкове масло - 50 г;
варення за смаком.
Кефір в рецепті можна замінити молоком, а вершкове масло - олією. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм'якшилося.
Яйце збийте з цукром за допомогою вінчика. Додайте м'яке вершкове масло і влийте кефір, перемішайте до однорідності. Всипте спочатку манку, потім борошно і розпушувач. Замісіть м'яке і густе тісто. Якщо є час - залиште на 30 хвилин, щоб воно відпочило.
Потім посипте стіл борошном і тонко розкачайте тісто. За допомогою ножа або формочок для печива наріжте пласт тіста.
Розігрійте сковороду на сильному вогні. Потім викладіть печиво. Зменште вогонь до мінімального і накрийте кришкою. Печіть печиво з манки на сковороді 3-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
Готове печиво без випічки на сковороді подавайте до чаю з улюбленим варенням або джемом.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-11-2023, 01:15
0
2 939