Новини Буковини
Фахівцями санепідслужби області протягом поточного року проведено 1390 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності щодо якості хлібобулочних виробів, які реалізуються населенню через оптові та роздрібні підприємства торгівлі, заклади громадського харчування та на ринках області. На 205 підприємствах виявлені порушення, серед яких виготовлення нестандартної продукції, порушень при зберіганні, транспортуванні та реалізації хлібобулочних виробів. До штрафних санкцій притягнуто 205 посадових та юридичних осіб на суму 15 тис. 397 грн., забраковано 193 кг недоброякісної продукції на суму 1 тис. 602 грн., застосовано 20 фінансових санкцій на суму 954 грн. Цього року відібрано 962 зразки сировини та готової продукції на фізико-хімічні показники та мікробіологічні показники, з них 2 проби не відповідали за мікробіологічними показниками.
В обласній санітарно-епідеміологічній станції нагадують краянам, що кожна партія продукції повинна супроводжуватися документами про якість і безпеку, у яких зазначаються дата виготовлення та година виймання хліба з печі, від якої відраховується термін придатності. Окрім того, у разі відпуску хліба і хлібобулочних виробів продавцем, а також у разі самостійного відбору виробів покупцями, необхідно користуватися щипцями, ложечками, лопатками або смужками чистого паперу. Забороняється відпуск неупакованого хліба і хлібобулочних виробів працівниками, які проводять розрахунки за готівку (приймають гроші). В області з 1998 року діє Постанова Головного державного санітарного лікаря про заборону торгівлі в дрібно-роздрібній торговій мережі хлібобулочними виробами без упаковки. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.