Чернівецька область є лідером з виробництва та збуту м'яса індиків в Україні. Майже половина всього поголів'я індиків знаходиться на Буковині.
Про це у
фейсбук пише начальник Чернівецької військової адміністрації Руслан Запаранюк, передає molbuk.ua.
Продукцію експортують у різні країни Європи - Грецію, Францію, Німеччину, Італію, Болгарію, Молдову тощо.
"Вирощуванням індиків займаються вісім основних підприємств області. Завдяки залученню інвестицій та використання кредитних ресурсів в останні роки вдалося провести реконструкцію ряду тваринницьких приміщень та значно збільшити поголів’я птиці.
Щорічне поголів’я індиків з урахуванням 2-3 посадок птиці складає близько 850 тис. голів, в деякі роки ця кількість мільйона. Наразі функціонує 65 приміщень для утримання індиків загальною площею 95920 м2, а щорічне виробництво м’яса складає близько 13 тис. тонн.
Також вагомим досягненням у розвиток індиківництва є відкриття забійного та м’ясопереробного цехів, на яких встановлені передові європейські технології та обладнання. Дані цехи є кращими в Україні за оснащенням", - пише Р. Запаранюк.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
12-11-2023, 12:31
0
7 939