RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Шоколадно-апельсиновий бісквіт: рецепт чудового десерту


Рецепт апельсинового бісквіту, можливо не найпростіший, але він сподобається тим, хто не шукає легких рішень і готовий витратити час і зусилля для чудового результату.



Інгредієнти:


Для бісквіта
2 яйця
120 г цукрової пудри
80 г борошна
1 столова ложка какао-порошку без гірки
1 чайна ложка екстракту апельсину
1/4 чайної ложки розпушувача
2 столові ложки свіжого апельсинового соку
щіпка коричневого цукру

Для крему
125 г вершкового масла
300 г дрібно просіяної цукрової пудри
1 чайна ложка апельсинового екстракту або апельсинового лікеру
дрібно натерта апельсинова цедра
нарізані великими шматками чипси з темного шоколаду

Для прикрас
шматочки свіжого апельсину

Приготування
Попередньо розігрійте духовку до 220 градусів.
Збийте яйця та цукрову пудру до блідої кремової маси.
Додайте просіяне борошно, шоколадний порошок і розпушувач, потім додайте апельсиновий екстракт і свіжий апельсиновий сік. Акуратно перемішайте дерев'яною ложкою.
Підготуйте форму для випічки, застеливши пергаментним папером.
Вилийте тісто і розрівняйте шпателем, потім нахиліть деко з боку на бік, щоб вирівняти суміш.
Випікайте рівно 6 хвилин.
Дуже обережно змочіть тканину окропом і покладіть на бісквіт.
Шматок пергаментного паперу розміром із бісквіт посипте коричневим цукром.
Викладіть бісквіт на зацукрований папір, а потім поверніть.
Дайте повністю охолонути

Приготуйте крем
Збийте олію, цукрову пудру та апельсиновий екстракт або краплю апельсинового лікеру до блідого кольору та кремової консистенції.
Додайте краплю молока, якщо мас трохи тверда.

Зберіть рулет
Акуратно розгорніть бісквіт і намажте його начинкою, потім посипте апельсиновою цедрою і жменею нарізаної великими шматками шоколадної стружки.
Обережно поверніть і залиште на кілька годин.
Коли все буде готове, розріжте на рівні порції та викладіть на гарну тарілку.
Прикрасьте скибочкою свіжого апельсина.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
31-10-2023, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 890

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.