RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Лікар назвала продукти, які "вбивають" ваше серце


Лікар Росмі Барріос назвала продукти, які б вона ніколи не хотіла вживати, аби вберегти серце. Деяка їжа приносить не користь, а стає ворогом здоров'я.

Які продукти "вбивають" серце, розповідає Daily Express.



За словами лікаря, продукти, які шкодять здоров'ю та негативно впливають на серце, можна поділити на 4 категорії.

Їжа з трансжирами

Продукти, які пройшли обробку та продаються в упаковці, мають чимало "прихованих вбивць". Пончики, попкорн, заморожена піца та навіть печиво - уся ця їжа особливо шкідлива для здоров'я. Такі продукти провокують ішемічну хворобу серця. Окрім цього, вони підвищують рівень холестерину.

"Замість трансжирів обирайте здорові жири, такі як мононенасичені та поліненасичені, які містяться в оливковій олії, авокадо та жирній рибі, як-от лосось. Ці жири можуть допомогти підвищити "хороший" холестерин і знизити рівень "поганого" холестерину", - пояснила лікар.

Продукти з насиченими жирами

Як виявилося, жирне м'ясо та велика кількість молочних продуктів можуть також підвищувати рівень холестерину та сприяти розвитку атеросклерозу. Ця хвороба звужує артерії, робить їх "жорсткими". Через це серце та мозок починають отримувати недостатню кількість крові.

"Щоб зменшити споживання насичених жирів, обирайте нежирні джерела білка, такі як птиця без шкіри, риба та бобові", - розповіла лікар.

Їжа з надлишком натрію

Натрій потрапляє до організму людини не тільки разом з сіллю, зазначила експерт. Вона каже, що людям, які піклуються про здоров'я, слід відмовитися від оброблених продуктів, таких як соуси, бульйоні кубики, готові нагетси та котлети у паніровці, ковбаси тощо. Натрій затримує рідину в організмі, підвищує тиск та створює велике навантаження на серце.

"Зниження вмісту натрію можна досягти використанням трав та спецій для ароматизації замість солі. Обирайте оброблену їжу з низьким вмістом натрію або без додавання солі", - радить лікар.

Продукти з цукром

Солодкі напої, цукерки та інші продукти з цукром, як стверджує експерт, призводять до ожиріння та серцевих захворювань. Особливу увагу слід звернути людям з резистентністю до інсуліну або діабетом.

Лікар радить замінити солодощі та напої з цукром. Замість них ви можете їсти свіжі фрукти та пити чисту воду. Це не тільки зменшить вживання цукру, а ще й наситить організм корисною клітковиною.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
30-10-2023, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 4 046

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.