RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Смачне печиво на сметані, яке готується з простих інгредієнтів


Печиво – це смаколик, який вражає своєю ніжністю і смаковим багатством, асоціюється з домашнім затишком і теплом. Головна складова даного десерту - сметана, яка надає печиву особливу м'якість і неповторний аромат.

Воно може стати прикрасою на святковому столі, або його смачно куштувати просто до чашки чаю чи кави.



Домашнє печиво на сметані без масла


Інгредієнти:
сметана (жирність 20%) – 180 мл
розпушувач тіста – 1 ч. л.
борошно пшеничне – 200 г
цукор

Печиво на сметані, рецепт приготування покроково:
В ємності змішуємо сметану з розпушувачем. Невеликими порціями додаємо борошно, просіяне через сито. Спочатку можна перемішувати лопаткою, потім продовжуємо вимішувати руками. Готове тісто не має липнути до рук.
Припиляємо робочу поверхню борошном та розкочуємо тісто товщиною 0.5-1 см.
Вирізаємо тісто за допомогою форм для печива. Якщо ж таких немає, ви можете використовувати звичайну склянку.
Деко для випікання застеляємо пергаментним папером.
Верхню частину печива обмокаємо в цукор та перекладаємо на пергамент.
Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!

Печиво на сметані і смальці


Інгредієнти:
сметана – 60 г
пресовані дріжджі – 10 г
маргарин – 60 г
смалець – 30 г
борошно пшеничне – 300 г
цукрова пудра

Покроковий рецепт приготування:
В ємності треба з’єднати дріжджі та сметану, добре перемішати до повного розчинення дріжджів.
В іншій ємності необхідно перетерти на грубій терці заморожений маргарин з борошном. Додати розтоплений смалець та сметану з дріжджами. Добре вимішати тісто.
Ємність з тістом накрити харчовою плівкою та залишити на пів години.
Припиляємо робочу поверхню борошном та розкочуємо тісто товщиною 7 мм. Вирізаємо тісто за допомогою форм для печива.
Деко для випікання накриваємо пергаментним папером та викладаємо печиво. Ставимо випікатись на 15 хвилин при температурі 175 градусів.
Коли печиво охолоне, посипаємо його цукровою пудрою та можна подавати до столу.
Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
23-10-2023, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 26 783

Теги -
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти

На мітинг-реквієм прийшло чимало містян
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.