Смачне печиво на сметані, яке готується з простих інгредієнтів

новини / Смачні рецепти
45 504
0

Печиво – це смаколик, який вражає своєю ніжністю і смаковим багатством, асоціюється з домашнім затишком і теплом. Головна складова даного десерту - сметана, яка надає печиву особливу м'якість і неповторний аромат.

Воно може стати прикрасою на святковому столі, або його смачно куштувати просто до чашки чаю чи кави.



Домашнє печиво на сметані без масла


Інгредієнти:
сметана (жирність 20%) – 180 мл
розпушувач тіста – 1 ч. л.
борошно пшеничне – 200 г
цукор

Печиво на сметані, рецепт приготування покроково:
В ємності змішуємо сметану з розпушувачем. Невеликими порціями додаємо борошно, просіяне через сито. Спочатку можна перемішувати лопаткою, потім продовжуємо вимішувати руками. Готове тісто не має липнути до рук.
Припиляємо робочу поверхню борошном та розкочуємо тісто товщиною 0.5-1 см.
Вирізаємо тісто за допомогою форм для печива. Якщо ж таких немає, ви можете використовувати звичайну склянку.
Деко для випікання застеляємо пергаментним папером.
Верхню частину печива обмокаємо в цукор та перекладаємо на пергамент.
Ставимо печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Готово!

Печиво на сметані і смальці


Інгредієнти:
сметана – 60 г
пресовані дріжджі – 10 г
маргарин – 60 г
смалець – 30 г
борошно пшеничне – 300 г
цукрова пудра

Покроковий рецепт приготування:
В ємності треба з’єднати дріжджі та сметану, добре перемішати до повного розчинення дріжджів.
В іншій ємності необхідно перетерти на грубій терці заморожений маргарин з борошном. Додати розтоплений смалець та сметану з дріжджами. Добре вимішати тісто.
Ємність з тістом накрити харчовою плівкою та залишити на пів години.
Припиляємо робочу поверхню борошном та розкочуємо тісто товщиною 7 мм. Вирізаємо тісто за допомогою форм для печива.
Деко для випікання накриваємо пергаментним папером та викладаємо печиво. Ставимо випікатись на 15 хвилин при температурі 175 градусів.
Коли печиво охолоне, посипаємо його цукровою пудрою та можна подавати до столу.
Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.