Це може викликати харчове отруєння: які продукти не можна готувати в мультиварці

новини / Здоров'я
2 206
0

Зазвичай процес приготування страв у мультиварці має лише один етап. Закладання до неї одночасно всіх інгредієнтів економить час і спрощує життя. В мультиварці можна готувати різні страви: від супів, тушкованих страв і гарнірів – до основних страв, м'яса й десертів.

Але як і з будь-яким кухонним приладом, важливо вживати запобіжних заходів, щоб їжа, яку ви готуєте, не містила бактерій. І є одна поширена помилка, якої припускаються багато людей і яка може спричинити серйозне харчове отруєння.

Про те, що не можна готувати в мультиварці, розповідає Мirror.



До мультиварки не рекомендується класти заморожене м'ясо, овочі або готові заморожені страви, оскільки їхнє повне розморожування і початок приготування може забрати багато часу. А це означає, що продукти зберігатимуться в мультиварці за небезпечної температури протягом тривалого часу, що може призвести до зростання бактерій.

Щоб цього уникнути, краще спочатку розморозити заморожені інгредієнти в холодильнику, в холодній воді або в мікрохвильовій печі.

Єдиний виняток – якщо ви використовуєте готову їжу, на пакованні якої зазначено, що інгредієнти треба класти до мультиварки в замороженому стані.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують