Якщо звичайне куряче філе набридло, а хочеться чогось смачного й незвичайного, приготуйте філе, запечене з начинкою з томатів і сиру.
У гарячому вигляді курячі кишеньки можуть бути основною м'ясною стравою, а якщо охолодити й тонко нарізати їх, ви отримаєте чудову закуску.
Інгредієнти
курячі грудки – 1 кг
помідор – 2 шт.
сир твердий – 150 г
часник – 3 зубки
соєвий соус – 7 ст. л.
мед – 1,5 ч. л.
рослинна олія – 2 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
Приготування
Куряче філе вимийте та обсушіть паперовим рушником.
Зробіть у філе кишеньку: покладіть м'ясо на поверхню столу, притисніть його долонею і гострим ножем акуратно зробіть збоку надріз.
Маринад: змішайте часник, вичавлений через прес, соєвий соус, мед, перець, трохи солі та олію. Перемішайте. Обмастіть курячі грудки з усіх боків, щоб маринад потрапив і до кишеньок. Залиште маринуватися за кімнатної температури від 30 хвилин до двох годин.
Твердий сир і помідори наріжте тонкими пластинками. Вставте їх у надрізи філе.
Покладіть курячу грудку до форми для запікання. Змастіть з усіх боків маринадом, що залишився.
Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 30-35 хвилин. М'ясо періодично поливайте соком, який виділяється.
Поради:
Для запікання можна використовувати індиче філе.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
16-10-2023, 01:00
0
744