Якщо ви любите випічку з медом – цей рецепт для вас. Медові пряники довго залишаються м'якими та свіжими.
Для їх приготування необхідні інгредієнти, які є практично у кожної господині: кефір, борошно, мед, яйця й цукор. А до приготування пряників можна залучити навіть дитину.
Інгредієнти
борошно – 2,5 склянки
кефір – 350 мл
цукор – 1 склянка
яйця – 2 жовтки + 1 білок
мед – 1 ст. л.
рослинна олія – 3 ст. л.
харчова сода – 0,5 ч. л.
сіль – щіпка
яйця – 1 білок
цукор – 3 ст. л.
ПриготуванняЖовтки, білок, мед, цукор і сіль збийте віничком. Влийте цю суміш у кефір та олію. Ще раз добре збийте.
Всипте поступово просіяне борошно із содою і замісіть некруте тісто. Розкачайте його у пласт завтовшки один сантиметр.
За допомогою формочки або склянки витисніть кружечки.
Викладіть пряники на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів 20-25 хвилин.
Приготуйте помадку: збийте віничком білок із цукром до повного його розчинення.
Після закінчення випікання пряників дістаньте їх із духовки. Швидко змастіть збитим білком. Поставте до духовки ще на десять хвилин.
Поради:
Пряники добре змащувати силіконовим пензликом.
Кефір можна замінити кислим молоком.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-10-2023, 01:45
0
1 126