RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Ці продукти не можна їсти разом із хлібом, щоб не нашкодити здоров'ю


Хліб - це один із найпоширеніших і найпопулярніших продуктів у світі. Він є невід'ємною частиною їжі для багатьох людей та використовується у найрізноманітніших стравах. Однак є певні поєднання, які можуть бути шкідливими для здоров'я, якщо вживати їх разом із хлібом.

Про те, які продукти не можна їсти разом із хлібом і чому, пише Healthline.



Газовані напої
Поєднання хліба та газованих напоїв, особливо з високим вмістом цукру, може бути небезпечним для здоров'я. Газовані напої можуть сприяти швидкому засвоєнню вуглеводів із хліба, що може призвести до різкого збільшення рівня цукру в крові. Це може бути особливо проблематично для людей з діабетом.

Молоко
Доволі популярне поєднання, але вони можуть викликати симптоми у деяких людей, такі як здуття та газоутворення. Це пов'ано з різницею у швидкості травлення молока і хліба. Для запобігання цій проблемі можна вибирати більш легкі хлібні вироби та молочні продукти з низьким вмістом жиру.

Масло
Занадто багато масла у поєднанні з хлібом може збільшити калорійність страви та вміст насичених жирів. Це може підвищити ризик захворювань серця та ожиріння. Рекомендується використовувати масло з помірністю та, можливо, вибирати здорові альтернативи, такі як авокадо або оливкова олія.

Картопляні страви
Картопля та хліб - два продукти, багаті на вуглеводи. Поєднання їх в одному прийомі їжі може призвести до надлишку вуглеводів, що може спричинити збільшення ваги та рівня цукру в крові. Якщо ви любите обидва ці продукти, рекомендується контролювати порції і вибирати хліб з високим вмістом клітковини.

Солоні закуски
Поєднання хліба із солоними закусками, такими як чіпси або солоні горішки, може призвести до надлишку солі в організмі. Це може підвищити тиск та збільшити ризик розвитку серцевих захворювань. Рекомендується контролювати споживання солей та віддавати перевагу більш здоровим закускам, таким як горіхи або свіжі овочі.

Варення
Таке поєднання багатьом знайоме з дитинства. І як би це не було смачно - вживання цієї їжі призведе до здуття живота. Також є ризик підвищення ваги.

З якими продуктами найкраще поєднується хліб
Продукт, який із хлібом навпаки засвоюється краще - це м'ясо. Але якщо страва досить жирна - вибирайте краще сірий хліб. Сюди також належить риба.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
9-10-2023, 00:15
Коментарів 0 Переглядів 2 649

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.