Навіть якщо не має духовки, або з якихось причин не хочеться вмикати духову шафу, яблучний пиріг можна приготувати на сковороді. Шарлотка з яблуками приготована таким чином готується швидко і виходить не гірше за шарлотку, приготовану в духовці.
Ще одна особливість такої цієї шарлотки у тому, що в рецепті використовується лише одне яйце.
Інгредієнти для приготування шарлотки з яблуками:
яйця - 1 шт.,
яблука - 2-3 шт.,
цукор - 4-5 ст.л,
ванільний цукор - 10 г,
кефір - 160 мл,
олія для змащування - 30 мл,
борошно - 150 г,
розпушувач - 10 г.
Приготування шарлотки
Помиті яблука очищаємо від шкірки, якщо вона товста, видаляємо серцевину та ріжемо на шматочки. Щоб яблука не потемніли, їх можна збризнути лимонним соком.
У глибоку місткість розбиваємо яйце, додаємо туди цукор, ванільний цукор і ретельно збиваємо виделкою поки маса не побіліє.
Додаємо до суміші кефір, рафіновану олію, знову все ретельно перемішуємо.
В іншій місткості перемішуємо борошно з розпушувачем і вливаємо туди приготовлену яєчно-кефірну суміш. Вливати потрібно поступово, невеликими порціями, ретельно перемішуючи вміст силіконовою лопаткою. Тісто після повного перемішування повинна вийти як на густі оладки.
Підготовлені шматочки яблука відправляємо в тісто і добре перемішуємо.
Готуємо сковорідку до випічки. Дно і боки сковорідки змащуємо олією, застеляємо дно сковорідки пергаментом і змащуємо його також олією.
Виливаємо тісто з яблуками на сковорідку і розподіляємо його лопаткою рівномірно по всій поверхні. Накриваємо сковорідку щільно кришкою та ставимо на плиту.
Випікаємо шарлотку на мінімальному вогні 20-30 хвилин. Підіймати кришку сковороди під час випікання не слід.
Через 20 хвилин можна відкрити кришку і перевірити готовність пирога зубочисткою.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-09-2023, 01:45
0
11 209