Покращують імунну та серцево-судинну систему: 5 корисних, але не популярних продуктів

новини / Новини України
1 588
0

Зовсім скоро розпочнеться сезон застуд та знесилення організму. Тому варто наситити організм вітамінами, щоб захистити. Є дуже корисні продукти, про які усі забувають.

Про це повідомила дієтолог та нутриціолог Таміла Максюх в Instagram.



Буряк

Такий овоч дуже корисний для організму. Він багатий мінеральними солями, органічними кислотами і фолієвою кислотою. У яскраво бордовому овочі величезна кількість вітамінів: C, B1, B2, B5, B6 і B9, A і E.

Також багато мікроелементів: калію, кремнію, магнію, натрію, фосфору, міді, цинку і йоду. Цей овоч - рекордсмен по концентрації бору і марганцю, а також один з лідерів за вмістом заліза.

Він допомагає в роботі мʼязової, серцево-судинної та ендокринної систем.

Гарбуз

Нутриціолог каже, що гарбуз - це джерело вітамінів групи B, РР, антиоксидантів, мікроелементів, заліза, магнію, калію, фосфору, цинку та клітковини.

Гарбузове насіння і гарбузова олія містять поліненасичені жирні кислоти. Вони сприяють покращенню відтоку жовчі, позитивно впливає на нервову систему, зменшує прояви запалення, покращує роботу сечовидільної системи, а також моторику кишківника.

Покращують імунну та серцево-судинну систему: 5 корисних, але не популярних продуктів

Бобові

Корисний для організму вважаються квасоля, горох, сочевиця та нут. Бобові є основою джерела рослинного білка, клітковини та мікроелементів. Вони здатні позитивно впливати на імунну систему.

До того вони містять магній, калій, фолієву кислоту та вітаміни групи B.

Основний недолік - в складі є речовини, які можуть викликати здуття та важкість після прийому цих продуктів.

Покращують імунну та серцево-судинну систему: 5 корисних, але не популярних продуктів

Горіхи та насіння

Вони є джерелом корисних жирів, яких дуже часто не вистачає в раціоні. Горіхи та насіння багаті на фолієву кислоту, калій, фосфор, магній, селен, цинк та кальцій.

Також покращують роботу серцево-судинної системи, позитивно діють при "синдромі сухого ока".

Однак, варто пам'ятати, що такі продукти дуже калорійні, тому не варто зловживати. Допустима норма на добу - 20-40 г.

Морська капуста

За словами дієтолога, морська капуста багата на йод, тому сприяє покращенню роботи щитоподібної залози, позитивно впливає на центральну нервову систему, опорно-руховий апарат та зменшує проблеми з травленням через велику кількість клітковини. Такий продукт варто включити до свого раціону хоча б раз на тиждень.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.