Яблука та морква — ідеально поєднуються і чудово смакують разом. Пропонуємо приготувати смачний та ароматний морквяний пиріг із яблуками.
Морквяно-яблучний пиріг поєднує в собі солодкий смак яблук та ніжну текстуру моркви. В літній період такий десерт стане чудовою альтернативою традиційній фруктовій випічці.
Інгредієнтипшеничне борошно - 2 склянки
сода - 1/2 чайної ложки
сіль - 1/2 чайної ложки
порошок для випікання - 1 чайна ложка
цукор - 1 склянка
олія - 1/2 склянки
яйця -2 шт.
яблука середні - 2 шт.
морква середня (натерта) - 2 шт.
кориця - 1 чайна ложка
ванільний екстракт (за бажанням) - 1/2 чайної ложки
Спосіб приготування:
Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів.
Поєднайте у великій глибокій мисці сіль, борошно, соду та порошок для випікання.
Збийте в іншій мисці яйця з цукром до однорідності. Додайте олію та ретельно перемішайте.
Акуратно влийте рідку частину тіста до сухих інгредієнтів, повільно змішуючи.
Розкатайте тісто і розмістіть його на дні форми. Можна залишити невелику частину для декорування.
Приготуйте начинку: у мисці змішайте мілко натерту моркву, цукор, нарізані скибочками яблука, дрібку солі, корицю, ванільний екстракт.
Всю начинку рівномірно розподіліть по тісту.
З залишків тіста можете зробити різні декоративні елементи.
Випікати 40-45 хвилин (верх повинен стати золотистим).
Перед подаванням потрібно охолодити.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-08-2023, 01:15
0
2 767