Такі продукти найпершими псуються в спеку: мало хто про це знає

новини / Новини України
1 855
0

Висока температура влітку стає причиною швидкого псування продуктів. В їжі скоріше розмножуються бактерії і нею легше отруїтися. Деякі з продуктів стають непридатними першими.

З якими продуктами треба бути обачніше - у матеріалі далі.



Щойно приготовлена їжі
Влітку продукти не можна довго тримати на плиті, щоб дочекатися повного остигання перед відправкою в холодильник. Краще швидше охолодити (наприклад в мискою з водою).

Залишати при кімнатній температурі їжу можна не довше двох годин. Потім в ній активно розмножуються патогенні мікроорганізми.

Квас
Цей популярний літній напій є продуктом бродіння, який дуже швидко скисає. Залишати його при кімнатній температури не можна, хіба що тільки в холодильнику і не на тривалий час.

Майонезні салати
У літню пору краще заправляти салати олією й з'їдати відразу після приготування. Майонез ж тільки прискорює розвиток бактерій, наприклад, таких як стафілокок.

Молочні продукти
Молочка, а також каші на молоці, теж належать до швидкопсувних продуктів. Молоко в спеку скисає набагато швидше, тому з ним треба бути обачніше.

Якщо плануєте купити молоко і знаєте, що не одразу поставите його в холодильник, обирайте упаковку тетрапак.

Тістечка з кремом
Такі продукти - часта причина літніх харчових отруєнь. Особливо, якщо крем на основі сирих яєць чи вершків.

Суші
Сира риба влітку може підірвати ваше здоров'я. Тож суші треба їсти або щойно приготовлені, або відмовитися від них взагалі.

Особливо уважно слід ставитись до доставки таких продуктів. Краще поїсти суші в закладі, ніж почекати, доки їх привезуть вже зіпсованими.

Всілякі шашлики
М'ясо та риба, приготоване на відкритому повітрі, швидко псуються. Тож їх треба з'їсти якнайшвидше.

Крім того, такі продукти приваблюють комах, які переносять небезпечні бактерії і відкладають туди яйця.

Копчена, в'ялена і сушена риба
Якщо така риба не у вакуумному впакуванні, довгому зберіганню вона не підлягає.

В'ялена та сушена риба може містити ботулотоксини, які призводять до ботулізму. Ця хвороба дуже небезпечна і навіть летальна.

Варена ковбаса
Термін зберігання вареної ковбаси після розпакування - не більше 12 годин. Навіть якщо ви дотримуєтеся умов температури, зберігання та вологості, ця межа незмінна.

Яйця
У спеку вживанні яєць слід особливо побоюватися. В продукті швидко розвивається бактерія сальмонела, яка може викликати сильне отруєння.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
По дев'ять годин без світла: графіки відключень на Буковині на 9 листопада
9 020
У "Чернівціобленерго" оприлюднили графік відключень світла на 10 листопада
8 657
Герої Буковини: на війні загинув захисник Олексій Зайцев
7 677
Гірка втрата: на війні загинув захисник із Буковини Олександр Лисенко
5 779
«Якісно, зручно і в рази дешевше»: у Чернівцях на Калинці все більше речей українського виробництва
4 773
Чернівчан закликають провести в останню земну дорогу полеглого воїна Олександра Лисенка
4 636
Затори на вулиці Руській: мер розповів, що планують зробити у мікрорайоні
3 898
На Буковині вже втретє оновили графік знеструмлень: яка ситуація зі світлом сьогодні
3 709
Світла не буде майже пів доби: оновили графік відключень на Буковині на сьогодні, 9 листопада
3 472
Скільки будемо без світла: оновили графік відключень на Буковині на сьогодні
3 310

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.