RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Торт "Зебра" з чорницею без випічки: готуємо із задоволенням і швидко з'їдаємо


Торт з чорницею "Зебра" дуже просто готується і красиво виглядає в розрізі. Для його приготування не потрібні ні плита, ні духовка. Такий симпатичний чорничний чізкейк можна готувати на будь-який привід.

Чорницю в рецепті можна замінити будь-якою іншою ягодою.



Чорничний сирний торт без випічки


Інгредієнти для основи:
пісочне печиво - 250 г;
вершкове масло - 100 г;
молоко - 2 стол.л.

Інгредієнти для начинки:
чорниця - 150 г;
сир - 500 г;
сметана 25% - 400 г;
вершки 35% - 200 мл;
цукор - 220 г;
вода - 80 мл;
желатин - 25 г.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і остудити до кімнатної температури. Печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера або качалки. Ретельно змішати крихти з розтопленим маслом і парою ложок молока. Суміш має добре злипатися. У форму для торта застелену харчовою плівкою викласти на дно крихту з печива і утрамбувати. Поставте в холодильник на 1 годину для застигання.

Якщо окрім дна торта також хочете зробити стінки, то беріть в два рази більше печива і масла.

Для начинки вимийте чорницю і перебийте в блендері з 3 столовими ложками цукру. Якщо хочете відокремити кісточки, то пропустіть пюре через дрібне сито. Якщо використовуєте заморожені ягоди, то спочатку їх розморозьте, інакше вони "попливуть" в торті.

Желатин розмішайте в 80 мл холодної води і залиште набухати на 10 хвилин. Потім в каструлю влийте вершки і викладіть набряклий желатин. Поставте на вогонь і нагрійте до розчинення желатину, але не кип'ятіть суміш.

У велику миску викладіть сир, сметану і цукор, і збийте міксером. Готова маса має бути густою і однорідною. Продовжуючи збивати, влийте в начинку вершково-желатинову суміш. Потім розділіть молочну суміш на 2 половини і в одну з них вмішайте чорничне пюре.

Дістаньте з холодильника форму для торта з застиглим коржем. У самий центр торта влийте по черзі спочатку 4 столових ложки сирної маси, потім ягідної. Продовжуйте, поки обидва види крему не закінчаться. Щоб отримати красиві хвилясті візерунки, проведіть кілька разів зубочисткою від краю до центру торта.

Готовий чорничний чізкейк без випічки поставте на ніч в холодильник. За бажанням десерт можна прикрасити збитими вершками або листочками м'яти.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
5-08-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 5 740

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.