Багато хто думає, що після термічної обробки їжа втрачає свої корисні властивості. Частково це так, однак є список продуктів, які після приготування містять ще більше корисних речовин, ніж у сирому вигляді.
Про те, які продукти корисніші в готовому вигляді,
розповіла нутриціолог Таміла Максюх у своєму Instagram.
МоркваЦей овоч у готовому вигляді містить в собі більше вітаміну А, який позитивно впливає на зір, шкіру, нігті та здоров'я кісток. Щоб отримати максимальну користь з моркви, краще її вживати з корисними жирами - олія, риба, горіхи тощо.
ГарбузГарбуз в готовому вигляді містить набагато більше вітаміну А, вітаміну Е, мінералів та антиоксидантів, що позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту та зміцнюють судини.
СпаржаСпаржа багата на вітамін Е та вітамін В9, який також ще називають фолієвою кислотою. Ці корисні речовини стимулюють роботу нирок та допомагають боротись з набряками.
ПомідорПісля термічної обробки цей овоч містить більше антиоксидантів, що сприяють нормалізації артеріального тиску та позитивно впливають на імунну систему.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-08-2023, 00:30
0
2 315