RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Виконавчий комітет Чернівецької міськради провів тендер на закупівлю дронів для однієї з військових частин на суму 4,6 млн грн.

Про це на пресконференції сказав міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua



"Міська рада й надалі буде закуповувати для ЗСУ необхідне – по мірі того, як надходять запити. Ця сума – 5 мільйонів – це за проханням тероборони у зв’язку з тим, що вони не мають можливості закупити собі потрібне самі. З якоїсь причини Міноборони не надає їм дозвіл. Тож ми взяли на себе таке рішення, що закупимо ми і передамо їм. Якщо ми перераховуємо кошти на інші бригади, вони закуповують за наші гроші авто, "мавіки", бронежилети і все, що їм треба. Чомусь по теробороні так не виходить", - пояснив Р. Клічук.

Йдеться про 22 квадрокоптери DJI Mavic 3T, які мерія планує придбати для військових. Очікувана вартість, заявлена на тендері замовником - 5 мільйонів 450 тисяч гривень.

Проте, як повідомив на своїй фб-сторінці заступник мера Євгеній Маховіков, одна з фірм-учасниць аукціону запропонувала нижчу ціну - 4,6 мільйона.

"Тільки-но закінчився аукціон із закупівлі виконавчим комітетом дронів для ЗСУ. Багато учасників, непогана, як на мене, ціна (принаймні у порівнянні з аналогічними тендерами інших покупців). Сподіваюсь, у переможця все гаразд з документами, а решта учасників не почнуть ігри за участю антимонопольного комітету - не той предмет закупівлі і не ті часи", - зауважив Маховіков.



Йдеться про ТОВ "АРТАІР". За даними YouControl, фірма зареєстрована у Києві. Основний вид діяльності - оптова торгівля комп'ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням. Уповноважена особа - Федір Петрович Барна.

Роман Клічук додав, що Чернівці - у четвірці міст за відсотком виділених коштів на потреби ЗСУ і що жодного запиту від військових підрозділів не проігноровано. А від початку повномасштабної війни Чернівецька громада спрямувала півмільярда грн на обороноздатність України.

Раніше міський голова Роман Клічук розповів, що з початку року військовим частинам із міського бюджету Чернівців перерахували 143 мільйони гривень.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
2-08-2023, 12:59
Коментарів 5 Переглядів 1 394

Теги -
Hаписав: Олена С., Коментарів: 0, Новин: 0, 2 серпня 2023 14:28
В новині:
Для того, щоб бюджет міг поповнюватись, потрібно працювати на повну потужність підприємствам, на кшталт Машзавода. Через накладені на нього санкції, завод зупинив свою діяльність та не може функціонувати,як раніше. Через що бюджет втрачає не один мільйон гривень.Але чомусь наша місцева адміністрація не хоче бачити проблему і допомогти у її вирішенні.

Hаписав: Христина, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 серпня 2023 14:33
В новині:
Через те, що не працює таке велике підприємство, як Машзавод, зменшуються відрахування на військовий збір, відрахування до бюджету.Кому це зараз вигідно? Ми навпаки маємо підтримувати нашу економіку, щоб їй вистачило сил триматися й надалі. Але через чиїсь безглузді висновки та боягузство підприємство не має змоги відновити свою діяльність та робити свій внесок у нашу перемогу.

Hаписав: Гість Наталія, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 серпня 2023 15:09
В новині:
Під час війни требо намагатися втримати економіку, підтримувати всі українські підприємства, а не доводити до банкрутства, як Машзавод. Підприємство вже 9,5 місяців не працює, обласний бюджет недоотримав десятки мільйонів податків, які б могли піти на домопогу Збройним Силам України, що дуже важливо в цей важкий час.

Hаписав: Каріна, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 серпня 2023 15:23
В новині:
В умовах війни повинні працювати всі підприємства країни. Машзавод під незаконно накладеними санкціями. Яку кількість бюджет недоотримав сплачених податків? А закупка військових дронів для ЗСУ потребує великого бюджету. Так чому заводу не дають працювати? Хто і коли допоможе зняти санкції?

Hаписав: Лариса, Коментарів: 0, Новин: 0, 2 серпня 2023 16:08
В новині:
Потрібно підтримувати вітчизняного виробника також, щоб в області були робочі місця ,а таке підприємство як ТОВ Машзавод під необґрунтованими санкціями,завод який працював і сплачував великі податки до бюджету області , влада тільки обіцяє про скоре вирішення проблеми, але досі 300 робітників без роботи.


До них можна дістатися за допомогою спеціальної карти

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.