Густий джем з малини чудово підійде до млинців, оладок, сирної запіканки.
Складникималина свіжа – 1,5 кг;
цукор – 800 г;
лимонна кислота — ¼ ч. л.
Приготування
Малину розімніть до однорідної маси. Викладіть у сотейник і поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, проваріть ягоди п'ять хвилин, щоб вони стали м'якими.
Отриману масу перетріть через сито за допомогою лопатки, щоб видалити кісточки.
Перемелене малинове пюре викладіть у сотейник, додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте лимонну кислоту. Зменшіть вогонь до мінімуму та проваріть десять хвилин. Пінку, що утворилася, збирайте шумовкою.
Розлийте по сухих стерилізованих банках і закатайте. Зберігайте у прохолодному місці.
Поради
Якщо малина брудна, її потрібно помити.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-08-2023, 01:45
0
942