Понеділок, 07 квітня 2025

Малиновий джем без кісточок: рецепт без желатину та загущувачів

новини / Смачні рецепти
1 041
0

Густий джем з малини чудово підійде до млинців, оладок, сирної запіканки.

Складники
малина свіжа – 1,5 кг;
цукор – 800 г;
лимонна кислота — ¼ ч. л.



Приготування
Малину розімніть до однорідної маси. Викладіть у сотейник і поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, проваріть ягоди п'ять хвилин, щоб вони стали м'якими.

Отриману масу перетріть через сито за допомогою лопатки, щоб видалити кісточки.

Перемелене малинове пюре викладіть у сотейник, додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Додайте лимонну кислоту. Зменшіть вогонь до мінімуму та проваріть десять хвилин. Пінку, що утворилася, збирайте шумовкою.

Розлийте по сухих стерилізованих банках і закатайте. Зберігайте у прохолодному місці.

Поради
Якщо малина брудна, її потрібно помити.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм