RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Американський мільярдер Ілон Маск, який володіє такими компаніями, як Twitter, SpaceX і Tesla, відмовив українським Збройним силам у підключенні мережі супутникового зв’язку Starlink у районі окупованого Криму.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times, що висвітлює важливість застосування супутників Stralink у російсько-українській війні.



Як пише видання з посиланням на людей, знайомих із ситуацією, Ілон Маск неодноразово обмежував доступ до Starlink під час військових дій в Україні.

"У якийсь момент він відмовив українським військовим у проханні увімкнути Starlink у районі Криму, території, окупованої Росією, що вплинуло на стратегію ведення бойових дій", – ідеться в повідомленні.

Як зазначає видання, Україні потрібен був супутниковий зв’язок у цьому регіоні, щоб відправити морський безпілотник, начинений вибухівкою, у бік російських кораблів, що стоять у Чорному морі.

Пізніше Маск виступав із заявами, що Starlink не може бути використаний для нанесення дальніх ударів за допомогою безпілотників.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-07-2023, 23:00
Коментарів 6 Переглядів 1 281

Hаписав: Чернівчани, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 11:34
В новині:
Повна перемога України у цій війні НАТО не вигідно.
Це автоматично означає те, що через 7 років росіяни вернуться за Кримом.
А безкінечні війни нікому не потрібні.
Затягування зі зброєю. Дають аж 30 танків з розрахунком на 2000 км лінії фронту.
Але НАТО не врахвоює те, що росіяни можливо поставили мету, втягнути НАТО у війну. Якщо їм це не вдалося зробити в Україні то вони це роблять далі. НАТО роки жило тим, що вони НАТО. Вони навіть уявити собі не могли, що хтось відважиться вступити з ними у війну. І без Китаю тут не обійдеться.
Російської військової міці замало щоб довго воювати.

Hаписав: Аркадій, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 12:31
В новині:
{text}
Цитата: Чернівчани
Повна перемога України у цій війні НАТО не вигідно.
Це автоматично означає те, що через 7 років росіяни вернуться за Кримом.
А безкінечні війни нікому не потрібні.
Затягування зі зброєю. Дають аж 30 танків з розрахунком на 2000 км лінії фронту.
Але НАТО не врахвоює те, що росіяни можливо поставили мету, втягнути НАТО у війну. Якщо їм це не вдалося зробити в Україні то вони це роблять далі. НАТО роки жило тим, що вони НАТО. Вони навіть уявити собі не могли, що хтось відважиться вступити з ними у війну. І без Китаю тут не обійдеться.
Російської військової міці замало щоб довго воювати.

сОСіЯ брала, бере і буде брати за щоку! Це все що вони можуть зробити в Україні, а про війну свинособак з НАТО можна тільки загуглити фразу "double penetration"

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 13:24
В новині:
Росіяни у 90-х роках знали, що будуть воювати за Крим, а наші "патріоти" розпродували зброю, рубали на металолом техніку, віддали ядерну зброю.
Ситуація в реальному така. Якщо росіяни не отримають від третіх країн військову допомогу, відвоювати значний шмат землі шанс ми маємо. Якщо у них буде допомога.
Україні треба будувати оборонну.
Інакше нас чекають дуже великі втрати.

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 14:07
В новині:
Я в принципі теж не вірю у патріотизм в той час, коли на віні гинуть самі звичайні хлопці з родин бідного і середнього рівня достатку. Коли діти главарів так званих ТЦК отримують закордоном у подарунок квартири, коли викрадають на вулиці людей і везуть невідомо куди. Це не режим військового стану - це приклад мафіозної системи побудови відносин у державі. Але на рахунок НАТО - це перебір.
Якби не НАТО нам і Європі кінець.
Дякуючи тільки США і НАТО ми ще говоримо, слухаємо українську мову і вільно дихаємо повітрям.
Проблема в тому, що країни ЄС не були готові до такої довгої війни. А їх у травні минулого року попереджували. Треба переводити економіку в режим воєнного часу. Якщо росіяни візьмуть Київ, вони візьмуть Україну. А далі на кордоні з ЄС буде ядерна зброя і військові бази. НАТО занадто близько підійшло до росіян, щоб вони це пропустили попри себе. Фінляндія у проекті Україна. Це пряма загроза безпеці федерації. Вони сидіти просто так не будуть. І країнам НАТО не треба вірити, що все так легко промнеться. Якщо НАТО не перебудує економіку, росіяни вдеруться в якусь країну. А захищати самим себе навіть не буде чим. Бо судячи по поставках озброєння Україні, вони не так сильно стоять у військовому плані як цього треба.
Стосовно того, що робиться в Україні.
Мабуть треба наводити порядок, перевіряти документи у тих хто перебуває на базах відпочинку, у за кого забули, звісно не просто так, у тих хто купив собі інвалідність від початку війни, у тих хто в 45 згадав, що не має вищої освіти. А не хапати людей на вулиці і хворим казати що вони здорові.
Влада налаштовує людей проти себе!

Hаписав: Чернівчанин, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 14:09
В новині:
Слушно підмітили. Якщо влада налаштує людей проти себе, результати будуть не на користь влади.

Hаписав: Чернівчани в. Головна, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 липня 2023 20:29
В новині:
Буквально сьогодні прочитали коментар, напевно рашиських козачків, що в Україні треба гребсти усіх поголовно. Не дивлячись на професію та стан здоров'я. Є такий коментар у соцмережах.
З приводу цього запитання.
Якщо треба гребсти усіх поголовно, то чому в росії відстрочку отримують працівники ІТ компаній, та компанії по забезпеченню зв'язку? Там 195 спеціальностей.
Якщо треба усіх гребсти підрят, то чому у них дають відстрочку викладачам і вчителям цифрових наук? Знову таки великий список спеціальностей.
Якщо треба гребсти усіх підрят, то чому відстрочку отримують студенти державних навчальних закладів?
Якщо треба гребсти усіх підтрят то чому відстрочку від призову на строкову службу будуть давати працівникам оборонного комплексу, вченим і вчителям?
Уточнюємо, вік строкової служби в росії від 18 до 30 років.
Ми звісно переживаємо з Україну, але не опускаємо можливості слідкувати за життям країни окупанта.

І репліка стосовно деяких дописів, стосовно тимчасово перебування під крилом Румунії.

А ви народ Румунії запитали, вони хочуть ТИМЧАСОВО бачити у своєму складні Буковину? От про що взагалі такі люди думають? Це дай сусідові машину, а через 10 років бери і забери.
Теоретично це можливо, до того дня поки Україна вступить до ЄС і кордони між нами та Європою у більшій мірі будуть стертими. Як їхали з Чернівців до Сучави так будуть їхати далі. Ми і країни Європи стануть єдиним цілим і фактичне повернення Буковини не буде так відчутно для самої Румунії.
Звісно є багато інших варіантів, але чи захоче цього сама Румунія, то багато знаків запитання.
Стосовно інтеграції в руський мір.
Зеленський дарма недооцінює Буковину.
Ви згадайте вибори при Януковичу?
ТЦК не варто робити, те що вони роблять. Це в їх інтересах.
Попруть люди за рашистами, а з Буковини багато знакових людей, які знають навіть самого російського президента, вам усе повернеться сторицею. Теоретично Буковину і рф нічого не об'єднує, навіть спільні кордони. Але тільки тому, що рф не бачить перспективи у західних областях. Як тільки така перспектива появиться, ситуація зміниться не на вашу користь.

На каналі розміщено документальні сюжети про повсякденне життя людей в різних куточках планети
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Після матчу з "Поділлям" ФК "Буковина" - на третьому місці у першій лізі України


Україна не Ізраїль. Блог Ярослава Волощука
Наївності нашої влади немає меж.
Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
ВІДЕО Переглянути все відео


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.