У ці міфи про фрукти досі вірять усі: забудьте про них

новини / Здоров'я
2 452
0

Фрукти - один з головних продуктів, які варто їсти влітку. Навколо такий смачних та соковитих продуктів виникло багато міфів. Зокрема, деякі популярні факти не є правдою.

Про це пише Live strong.



Натщесерце фрукти їсти не можна


Існує думка, що фрукти натщесерце сповільнюють метаболізм і гниють у шлунку. Людський шлунок через кислотність запобігає надмірному росту бактерій, то ж гниття просто неможливе.

Якщо ви з'їли фрукти на голодний шлунок, то вони будуть відігравати важливу роль у детоксикації організму, забезпечуючи його величезною енергією.

Не варто їсти фрукти, у яких багато цукру


Одним із найпоширеніших міфів є те, що деякі фрукти містять багато цукру, тому вони можуть завдати шкоди організму. Та існує різниця між натуральним цукром, фруктозою, та тим, що додають у фаст-фуд.

Дієтолог Кароліна Марголіс розповіла, що фруктоза шкідлива лише у великих кількостях, які важко отримати в надлишку в природній формі з фруктів. Для більшості людей кількість цукру у фруктах безпечна для споживання.

Містять багато вуглеводів


Багато людей думають, що вуглеводи можуть спричинити набір ваги. Це частково правда, адже фрукти містять досить багато вуглеводів, але вони здорові і допомагають підтримувати здоровий мікробіом кишківника.

Авокадо сприяє набору ваги


Деякі люди під час схуднення виключають зі раціону авокадо. Вони думають, що воно містить відносно багато жирів.

Дієтолог зазначила, що це поширений міф, більше того авокадо допомагає контролювати апетит та містить багато поживних речовин.

Фрукти не можна змішувати між собою


Існує міф, що якщо їсти різні фрукти разом, то це зруйнує клітковину та зменшить кількість поживних речовин. Однак, це не так.

Марголіс додала, що змішування фруктів піддає їх окисленню і поживні речовини можуть втратитися через вплив кисню. Тому для того, щоб він став відчутним, має пройти година.

Кому не можна їсти фрукти


Фрукти з високим вмістом фруктози не можна їсти людям з діабетом, лептинорезистентністю, подагрою, підвищеною сечовою кислотою, екземою чи дерматитом, болем у суглобах, зайвою вагою, здуттям.

Найкраще обмежити такі продукти в раціоні, щоб не завдати шкоди організму.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«Росіяни шукали Бандеру й атовців»: у Чернівцях небайдужі допомогли переселенцеві, який виїхав з окупації
16 623
У курортному селищі на Буковині сталася масштабна пожежа - фото
12 315
У Чернівцях приватний перевізник відмовляється від пільгового маршруту: скаржиться на розбиту дорогу
10 349
Опалювальний сезон у Чернівцях відкладається: коли у квартирах стане тепло
9 779
П'ятиповерхову будівлю "Укрпошти" у Чернівцях не змогли продати
9 430
«Тримаємося, але люди дуже втомлені»: митець із Чернівців понад 3 роки служить у ЗСУ
9 056
«Мусимо боротися»: 53-річний директор школи з Чернівців добровольцем пішов на війну
7 768
Сьогодні - шквальний вітер, завтра - сильні заморозки: погода на Буковині ближчими днями
6 968
У Чернівцях попрощаються із двома відважними захисниками
6 953
«Танці допомогли звикнути до протеза»: ветеран відкрив у Чернівцях школу танців
6 417


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.