Пиріг зі шпинатом та сиром із листкового тіста: рецепт корисної страви

новини / Смачні рецепти
2 853
0

Готується пиріг зі шпинатом - дуже просто. Розкатайте тісто, викладіть на дно форми. У середину покладіть начинку, згори накрийте тістом, защипніть краї, обмажте яйцем – і в духовку!



Складники
тісто листкове дріжджове – 500 г;
шпинат свіжий – 250 г;
сир "Фета" – 250 г;
яйця – 3 шт;
яйце – 1 шт (жовток для змащування пирога);
зелена цибуля, кріп – по пучку;
сіль;
олія;
борошно.

Приготування
Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.

Усю зелень добре промийте під проточною водою. У шпинату та кропу відріжте стебла. Зелень дрібно подрібніть, листя шпинату тонко наріжте.

Сир розімніть виделкою. У миску із сиром додайте зелень, шпинат. Вбийте яйця, посоліть. Добре перемішайте.

Тісто розділіть на дві частини. На робочу поверхню столу всипте трохи борошна. Розкайте тісто до розмірів дека. Змастіть олією деко і покладіть першу частину тіста, злегка піднявши краї, щоб вийшли борти. На тісто рівномірним шаром викладіть начинку зі шпинату та сиру. Накрийте другою частиною і добре защипіть краї.

У жовток додайте чайну ложку води, змастіть ним тісто і посипте кунжутом. У центрі пирога зробіть невеликий отвір для виходу пари.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 190 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

Поради
- Пиріг добре нарізати коліщатком від піци.
- Сир можна використовувати будь-який.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
8 332
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 955
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 660
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 970
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 760
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 603
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 602
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 585
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
2 266
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 260


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.