Хрумкі огірки з банки взимку розходяться миттєво, а влітку з ними, як правило, багато клопоту. Тому варто звернути увагу на швидкі рецепти консервації, для яких не треба варити маринад.
Одним з таких поділилася кулінарка Лілія Цвіт на своєму YouTube.
Складники (на 1 літрову банку):
суцвіття кропу - 1 шт. лавровий лист - 1 шт. корінь хрону - 2 см корінь петрушки - 2 см часник - 4 зубці духмяний перець - 3 шт. коріандр - щіпка гірчиця - 0,5 ч. л. 1 ст. л. солі без верху 1 ст. л. цукру 2 ст. л. оцту 9%
Покрокове приготування
Спершу замочіть огірки на 2 години в холодній воді. Ця процедура забезпечить їм хрумкість. Зріжте кінчики огірків з обох боків.
Покладіть на дно банки всі спеції (кріп, лавровий лист, хрін, петрушку, часник, перець, коріандр, гірчицю). Укладіть щільно огірки.
Просто в банку засипте сіль, цукор, налийте оцет поверх огірків. Залийте огірки кип'ятком і прикрийте чистою кришкою.
Поставте стерилізувати у велику місткість з водою, постеливши на дно рушник. Після закипання простерилізуйте протягом 10 хвилин (для літрових банок).
Закатайте кришкою і збовтайте банку, щоб сіль і цукор добре розчинилися. Переверніть банку догори дном, закутайте на одну добу. Після цього банки можна переміщати на місце постійного зберігання.
Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.
"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.