RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Чудовим вибором для літнього столу буде салат з капустою свіжою, оскільки цей овоч є багатим джерелом вітамінів - С, А, В1, В2 і ряду інших.

Пропонуємо найсмачніші рецепти на основі ранньої капусти - з морквою, огірком, а також варіанти з редискою і кукурудзою.



Салат зі свіжої капусти з огірком

Для приготування потрібні такі продукти:
Огірок - 2 шт.
Капуста молода - 300 г.
Сіль, мелений перець.
Олія - 2-3 ст. л.
Зелена цибуля (за бажанням) - 2 ст. л.

Капусту потрібно натерти на шатківниці або нарізати довгими смужками шириною 1-3 мм. Огірок чистимо, пробуємо на гіркоту з боку плодоніжки. За необхідності обрізаємо, поки не перестане гірчити. Поділяємо на дві половини уздовж, нарізаємо півкільцями завширшки 2-3 мм і змішуємо з капустою.

З'єднуємо в піалі масло, перець, сіль, заправляємо салат і перемішуємо. Можна зверху посипати зеленою нарізаною цибулею.

Салат з молодої капусти з оцтом

Нам будуть потрібні такі інгредієнти:
Оцет - 2 ст. л.
Олія - 2 ст. л.
Мелений перець, сіль.
Молода капуста - 500 г.
Лук (за бажанням) - 1 шт.
Зелень кропу (за бажанням) - 2 ст. л.

Капусту шаткуємо, цибулю (якщо використовуєте) нарізаємо якомога більш тонкими півкільцями і додаємо до капусти. Змішуємо в іншій піалі масло з оцтом, солимо, перчимо. Заправляємо салат і перемішуємо - в принципі, готово. Але якщо дати йому постояти в холодильнику з півгодини, оцет вбереться і салат буде набагато смачнішим. Якщо будете додавати кріп, посипайте дрібно нарізаним безпосередньо перед подачею.

Салат з молодої капусти з майонезом і морквою

Нам будуть потрібні:
Морква - 1 шт.
Молода капуста - 400 г.
Майонез - 3 ст. л.
Перець, сіль - за смаком.

Моркву потрібно натерти і змішати з нашаткованою капустою. Додати сіль і перець, заправити майонезом і перемішати. Якщо дозволяє час, поставте салат з капусти і моркви в холодильник і дайте йому настоятися, або подавайте одразу.

Салат з молодої капусти з кукурудзою і майонезом

Для приготування ми беремо:
Кукурудзи консервованої - 200 г.
Молодої капусти - 300 г.
Майонезу - 2-3 ст. л.
Перцю, солі - за смаком.

Капусту шаткуємо, перчимо і солимо. Кукурудзу змішуємо з капустою і заправляємо майонезом. Бажано охолодити і настояти перед подачею, але необов'язково.

Салат з молодої капусти і редиски - з оцтом або без

Будуть потрібні такі продукти:
Редиска - 150 г.
Молода капуста - 350 г.
Перець, сіль.
Олія - 2 ст. л.
Оцет (за бажанням) - 1 ст. л.

Тонко нарізаємо і перчимо капусту, додаємо нарізану півкільцями редиску, солимо, заправляємо оцтом і олією і добре перемішуємо.

Порада: за бажанням оцет можна давати і в ті рецепти, де він не вказаний. Чи доцільно буде додавати його в салати з майонезом - вирішить тільки ваш смак. І навпаки, з будь-якого рецепта оцет можна прибрати, особливо, якщо ви схильні до печії або інших подібних неприємностей.

Ось кілька варіантів салатів, заснованих на молодій капусті та інших свіжих овочах. Вибирайте той, який вам більше подобається, і насолоджуйтеся смачним блюдом. Приємного апетиту!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
4-07-2023, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 239

Теги -


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.