RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


З 1 липня в Україні повернули оподаткування пального за довоєнними правилами та нормами.

Як пише "Укрінформ", ціни зростатимуть не одразу, а поступово. За оптимістичними сценаріями, бензини й дизпаливо протягом місяця можуть подорожчати на 3-5 грн, у гіршому випадку — на 10 грн.



Читайте також: У Чернівцях до кінця літа можуть зрости ціни на нерухомість - експерт

На популярних АЗС ціни вже дещо підвищились — приблизно на 1-2 грн. Ціни на заправках станом на 1 липня такі:

UPG: бензин — 45,5 грн, дизель — 44 грн, газ — 23 грн;
OKKO: бензин — 48 грн, дизель — 45, газ — 23 грн;
БРСМ: бензин — 42 грн, дизель — 43 грн, газ — 21,8 грн.
WOG: бензин — 47 грн, дизель — 45 грн, газ — 23,3 грн;
АВІАС: бензин — 46 грн, дизель — 46 грн, газ — 21,9 грн.

За даними Консалтингової групи "А-95", після повернення податків на пальне до рівня лютого 2022 року, бензин подорожчає на 11,2 грн/л (з 47,17 до 58,35 грн/л); ДП – на 7,7 грн/л (з 47,43 до 55,10 грн/л); скраплений газ – на 2,6 грн/л (21,77 до 24,40 грн/л).

"Думаю, упродовж липня нові податки повністю наповнять ціну пального на ринку, і до кінця липня побачимо нову картину. На 11 грн/л зросте податкове навантаження на бензин, на 8 грн/л — на дизпаливо, на 3 грн/л — на скраплений газ. Якусь частину, щонайменше 2-3 грн/л, на себе візьмуть мережі, але дизпаливо стовідсотково додасть (у ціні) 5 грн/л, бензин — 7-8 грн/л. По газу на ті ж 3 грн/л ціна й підвищиться", — спрогнозував директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн у коментарі "Енергореформі".

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-07-2023, 15:21
Коментарів 5 Переглядів 2 773

Теги -
Hаписав: Гість Олексій, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2023 09:52
В новині:
Поки постачальники та продавці палива, не будуть забезпечені необхіною кількістю обладнання, стрибки та нестабільність буде постійно... Цим обладнанням може забезпечити -Чернівецький машинобудівний завод! Одне з найбільших, і можливо на даний момент єдине функціонуюче (бо практично всі інші зруйновані рашистами), підприємтсво яке своїм обладананням забезпечувало функціонування нафтогазової, хімічної, енергетичної промисловості – свідомо знищується і доводиться до банкрутства через необгрунтовані санкції, які накладені з подачі сумнівних людей ( частина з яких уже за гратами), була створена комісія, яка після ряду перевірок, довела , що порушень немає, або усунуті і рекомендувало зняти санкціїї, проте уже 9-й місяць підприємство не працює… 300+ людей без роботи, державний та місцевий бюджети недоотримали десятки мільйонів податків...ЦЕ злочин проти України і українського народу!!!!

Hаписав: Неллі, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2023 09:58
В новині:
{text} Що робити Чернівецькому машзаводу, який доводять до банкрутства через безпідставні санкції???
Чернівецький ТОВ "Машзавод" вже 9 місяців знаходиться під санкціями. РНБОУ зняло санкції ще в листопаді 2022 року (за відсутністю підстав), а Президент досі указ ще не підписав. І це підприємство свідомо доводять до банкрутства, хоча в складний для Держави час має працювати на повну потужність, щоб підвищувати економіку. Працівники Чернівецького ТОВ "Машзавод" - це унікальні фахівці, які залишилися без коштів на їснування, а це у воєнний час, коли людям і так важко!!!

Hаписав: Вадим Карасьов, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2023 10:23
В новині:
Ціни зростають і тому, що весь бензин імпортують. І в той же час доводять до банкрутства Машзавод, основного постачальника обладнання для нафтопереробних заводів України.

Hаписав: Олена, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2023 11:04
В новині:
Чернівецький ТОВ "Машзавод" зараз чи не єдине підприємсто в Україні яке могло б виготовляти обладнання для нафтопереробних заводів України, але на даний час завод під українськими санкціями з незрозумілих причин. Складається таке враження, що галузь важного машинобудування в Україні навмисно знищується.

Hаписав: Анатолій, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 липня 2023 15:49
В новині:
Щоб не виникала кризова ситуація на ринку нафти та нафтопродуктів в Україні, необхідно підтримувати і розвивати власне виробництво. В Чернівцях 9 місяців блокують роботу незаконно накладеними санкціями єдиного машинобудівного заводу в Україні, який виготовляє обладнання для транспортування та зберігання нафти та газу, а також їх переробки. Скілки б за цей час завод міг би поставити обладнання для зруйнованих війною енергетичних об'єктів, нафто- та газосховищ, яку кількість надходжень недоотримав бюджет від сплати податків?


Вони загинули, боронячи Україну від російських окупантів

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.