Смачне печиво можна приготувати без краплі жиру і без грама борошна. Таку випічку називають меренговою, а колись всі ми її знали як безе.
Складники:Горіхи - 60-70 г
Яєчні білки - 2 шт. (80 г)
Дрібнозернистий цукор або цукрова пудра - 150 г
Ванільний цукор - 10 г
Дрібка солі
Спосіб приготуванняВізьміть будь-які горішки, наприклад, мигдальні пластівці. Підсушіть їх в духовці, щоб вони трохи підрум'янилися.
Збийте білки з цукром. Його має бути удвічі більше, ніж маса білків. Спочатку збийте білки в піну з дрібкою солі. Потім додайте цукор і ванільний цукор і збивайте до стійких піків.
Додайте в збиті білки горішки, що прохололи. Акуратно перемішайте.
Вистеліть деко пергаментом і викладайте печиво столовою ложкою.
Поставте в духовку, нагріту до 140 градусів. Випікати треба 25-35 хвилин (орієнтуйтесь на свою духовку).
Дайте безе повністю охолонути на пергаменті. Наше печиво готове!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
1-07-2023, 01:00
0
1 269