RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



На Центральній площі у Чернівцях біля приміщення обласного апеляційного суду зібралися кілька сотень людей. Це - інвестори, ошукані недобросовісними забудовниками. Зокрема, протягом 2016-2017-го років люди оплатили львівській фірмі ТОВ "МС Імперіал Буд" повну вартість 400 квартир у житловому комплексі "Імперіал парк авеню" на вулиці Рівненській, 7. Проте досі вони не те що не отримали квартир, а їх ще хочуть позбавити права на ці помешкання.

Зараз же триває слухання в апеляційному суді відразу щодо двох інвесторів. Проте вкладників не запускають до зали суду. Люди обурені, розповів molbuk.ua голова громадської організації центру захисту інтересів інвесторів ЖК "Імперіал Парк Авеню" Сорін Житарюк.



"Сьогодні вирішується питання в подальшому трьохсот інвесторів. Якщо сьогодні буде несправедливе, незаконне рішення щодо них, то їхні права вже сьогодні будуть порушені Чернівецьким апеляційним судом.

Це апеляційна справа одразу по двох інвесторах. Одна - на 10.00, інша - на 12.00. Одна з них мала відбутися ще три тижні тому. Ми тоді тут зібралися, більше ніж 150 людей, але судове засідання перенесли з тієї причини, що один із колегії суддів пішов у відпустку. Тож слухання призначили на сьогодні. Сьогодні ми прийшли, пресу і нашого адвоката туди запустили, а мене як голову громадської організації чи взагалі будь-кого із вкладників не запускають. Хоча, згідно чинного законодавства навіть в умовах війни, будь-яка людина має право бути присутня безпосередньо в залі судового засідання", - каже Сорін Житарюк.



На місці чергує велика кількість поліції.

Інвестори, яких не запускають до зали суду, також викликають слідчо-оперативну групу.

"Тому що тут порушуються права людей", - наголошують вони.



Сорін Житарюк розповів, що інформацією про цю велику аферу забудовників володіє Офіс президента України, Нацполіція, Генпрокуратура, НАБУ, Вища рада правосуддя.

"Тобто це - на контролі вищих інстанцій. Однак тут собі дозволяють не запустити людей до зали засідання суду", - обурений співрозмовник.

Кореспонденти molbuk.ua звернулися до пресслужби апеляційного суду за коментарем, очікуємо відповіді.

Раніше повідомлялося, що майже пів тисячі чернівецьких родин уже понад шість років не можуть заселитися у свої помешкання. Їх "кинув" недобросовісний забудовник. Зараз люди шукають правду в судах. Проте й там її не знаходять.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
14-06-2023, 10:55
Коментарів 9 Переглядів 6 371

Теги -
Hаписав: Гість Володимир, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 червня 2023 13:36
В новині:
Мерії всеодно що коїться в місті, хабарництво та несправедливіть процвітає!

Hаписав: Марина, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 червня 2023 19:48
В новині:
{text}Всім начхати на проблеми людей!!! Судді і міська рада це небожителі, їм не до нас! Ми голі й босі, а їм треба хабарі нести за позитивні рішення на нашу користь...

Hаписав: Валовой Дмитрий, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 червня 2023 20:27
В новині:
Ганьба.. всіх чортів в мантіях за грати

Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 червня 2023 23:00
В новині:
Шахраї в мантіях стають на бік забудовників-шахраїв з мовчазної згоди місцевої влади. Люди втрачають довіру і терпіння, змушені брати захист у свої руки.

Hаписав: N M, Коментарів: 0, Новин: 0, 14 червня 2023 23:45
В новині:
Люди втратили надію і віру в правосуддя!

Hаписав: Тетяна, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 12:23
В новині:
Судді отримують зарплату з наших податків, а виносять "продажні" рішення на користь забудовника мм імперіал буд, який обдурив сотні сімей, що оплатили житло в Чернівцях на Рівненській,7. Всі будуть покарані!

Hаписав: Андрій, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 12:37
В новині:
Перевертні у суддівських мантіях використовують посаду до власного збагачення, а не для вирішення спорів згідно законів України.

Hаписав: Андрій, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 12:38
В новині:
Перевертні у суддівських мантіях використовують посаду до власного збагачення, а не для вирішення спорів згідно законів України.

Hаписав: так, кажу, Коментарів: 0, Новин: 0, 15 червня 2023 12:39
В новині:
МОХ -не ламонт, мох не вимре. Самі винні. Хотя це якась показуха здається


23-річний прикордонник, попри пережите, повернувся на службу





Військовий вже був на пенсії, але все одно став на захист України

Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.