RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


З метою набуття практичних і теоретичних навичок, бойової готовності до будь-яких надзвичайних ситуацій під час правового режиму воєнного стану, майже 200 поліцейських структурних і територіальних підрозділів поліції Буковини пройшли триденні командно-штабні навчання у польових умовах.



Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.



За дорученням начальника ГУНП в Чернівецькій області полковника поліції Віктора Нечитайла було створено спеціальний зведений загін та організовано проведення командно-штабних навчань із залученням бронетехніки та спеціального озброєння.



Поліцейські виконували завдання, наближені до бойових умов і у разі виникнення надзвичайних ситуацій під час дії воєнного стану. Зокрема, удосконалювали навички із організації логістичного забезпечення у польових умовах із його необхідною обороною та захистом, тренувалися наносити вогневі ураження противнику з різних видів зброї, створили спеціальні блокпости, працювали із службовими собаками, відпрацювали тактику із обмеження доступу до визначених територій та їх розмінування, визначили пріоритезацію надання медичної допомоги, евакуації постраждалих осіб, а також алгоритм дій під час будь-яких масових заворушень.



Участь у навчаннях взяли: поліцейські Корпусу оперативно-раптової дії, Роти поліції особливого призначення, Чернівецького районного управління поліції та його відділень, кінологи, вибухотехніки, рота конвойної служби, підрозділи забезпечення ГУНП, управління превентивної діяльності, карного розшуку, слідчого управління, інформаційно-аналітичної підтримки, патрульні поліцейські та рятувальники.



"На базі Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області був створений зведений загін для ефективного реагування на будь-які зміни в оперативній обстановці. Протягом трьох днів поліцейські проходили тактико-спеціальне навчання в польових умовах. Це той самий загін, який ми анонсували раніше. Працівники поліції вдосконалили бойове злагодження, вчилися правильно діяти у екстремальних ситуаціях в період воєнного стану та відпрацювали алгоритм дій під час виникнення будь-яких масових заворушень", — розповів начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло.

Прибувши на місце дислокації, поліцейські облаштували наметове містечко із забезпеченням санітарно-побутових умов, зі створенням необхідного захисту, охороною та обмеженням доступу сторонніх осіб до визначеної території.



"У нашій країні на даний час дуже багато кризових ситуацій та викликів тому поліцейські повинні вміти облаштувати свій побут в будь-яких екстремальних нетипових обставинах. На організованих тактико-спеціальних навчаннях поліцейські вдосконалили навички з розгортання наметового містечка та з облаштування побуту у польових і лісових умовах. Під час проведення навчань своїм бойовим досвідом із співробітниками різних підрозділів буковинської поліції поділилися працівники спецпідрозділів поліції, які брали безпосередню участь в захисті держави на передовій", — говорить заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Святослав Кішлар.



На полігоні, в максимально наближених до бойових умов, правоохоронці відпрацювали вогневу і тактичну підготовку та покращили навики стрільби із різних видів зброї.



"Відмінності служби поліції в мирний час, і в умовах воєнного стану є дуже суттєві. Наскільки ми зможемо відпрацювати і перевірити навички стрільби поліцейських в мирних умовах — наскільки можемо сподіватись на те, що вони нас не підведуть в зоні проведення бойових дій. Такі заняття необхідні для кожного поліцейського, військовослужбовця та співробітника, який може потрапити в район лінії зіткнення з ворогом. Вони допомагають налагодити комунікацію і подавати однакові тактичні команди. Поліцейські повинні знати, як працюють військові, а військові мають знати, як працюють поліцейські. Ми робимо все заради безпеки громадян, які перебувають на мирних територіях та в зонах, які зараз охоплені полум’ям війни", — підкреслив Герой України полковник поліції Олег Лакуста.



У спеціально змодельованій ситуації правоохоронці відпрацювали алгоритм надання домедичної допомоги, накладання джгутів та евакуації постраждалих осіб із зони бойових дій. Також співробітники поліції в тактичних методах опрацювали алгоритм дій на блокпостах та під час виникнення масових заворушень.



"Поліцейські продемонструвати свою бойову злагодженість та мали змогу перейняти практичний і теоретичний досвід від колег, які брали участь у захисті держави від ворога на передовій. Проведення таких навчань дозволить співробітникам поліції бути готовими до будь-яких надзвичайних подій в період дії воєнного стану та успішно виконувати бойові завдання з відсічі окупантів", — сказав начальник УПП в Чернівецькій області майор поліції Олег Йосипів.



Начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло добре оцінив бойове злагодження особового складу та зауважив, що такі навчання на території Чернівецької області будуть проводитись систематично, що дозволить вдосконалити професійні навички співробітників поліції.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
10-06-2023, 13:20
Коментарів 0 Переглядів 1 088

Теги -
Фігурантом виявився 36-річний мешканець Чернівців, який два роки переховувався вдома від мобілізації

Воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники - вже вдома
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" буде завершальною прем’єрою театрального сезону


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.