RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* На правах реклами

Усміхаєтесь на всі 32? Психологи стверджують, що на самооцінку сучасної людини чималий вплив має якість усмішки: чим вона білосніжніша, а зубний ряд рівніший – тим комфортніше почувається її власник. Тож і не дивно, що сьогодні естетична стоматологія досить таки популярна, особливо затребуваним є встановлення брекетів. Але хоч ортодонти є чи не в кожному місті, існує низка питань, через які пацієнти не сміють їх відвідувати. Звісно, є сміливці, для яких у пріоритеті лише мета — красиві зубки, але є й ті, що бояться болю. Аби розвіяти сумніви й допомогти вам зробити крок назустріч здоровій усмішці, ми поспілкувалися з стоматологією SYMMETRIA Dental&Beauty Cliniс, фахівці якої нам розповіли, чи все ж таки боляче ставити брекети на зуби і які відчуття в перші дні.



Для чого взагалі потрібні брекети


Встановлення брекетів – дещо відважний крок особливо для тих, хто раніше не мав досвіду спілкування з ортодонтом. Однак, варто заздалегідь знати, що це один із найбільш ефективних спосіб досягнення красивої і здорової посмішки. До того ж сучасні технології в ортодонтії дозволяють досягти бажаних результатів швидше, ніж раніше.

— Брекети – це апарат, який використовується для виправлення нерівностей зубів і неправильного прикусу. Головна їхня функція полягає в постійній корекції цих дефектів, що забезпечує стабільний і тривалий ефект після лікування. Таким чином вони допомагають змінити положення зубів, розширити або звузити зубні дуги, а також відкорегувати прикус (наприклад, перекриття, винос чи зміщення зубів). Простими словами, брекети – інструмент, який допомагає підправити положення зубів чи щелепи загалом. Більше підходить для дорослих пацієнтів, бо дитинстві можна обійтися простішими системами – пластинками чи капами. Вони зручніші для дітей, оскільки їх можна знімати, й належно стежити за гігієною зубів. Але трапляються й випадки, що з 7-8 років ми ставимо часткові брекети, — пояснює Ірина БАТІГ.

Наскільки болюча процедура?


Звісно, кожен організм – унікальний, тож і больовий поріг у всіх різний, але загалом встановлення брекетів – абсолютно безболісна процедура, бо по самій суті проста – металеві або керамічні форми лікар приклеює спеціальним ортодонтичним матеріалом, ніби пломбує. Больові відчуття починають виникати вже з наступного дня, коли зуби починають змінювати своє положення. Цей біль специфічний – він не гострий, а тупий або ниючий, найчастіше виникає, коли є потреба щось пережувати. Але триває він недовго, до тижня.

— Існує ще один неприємний аспект, який може спостерігатися в перший тиждень — брекети натирають. Це зумовлено тим, що слизова оболонка щічок і губ дуже ніжна, а такі жорсткі матеріали — титан або кераміка, які з’явилися на зубах подразнюють порожнину, особливо під час жування. Тому ми одразу призначаємо протизапальні препарати, які чинять знеболювальну, антизапальну й жарознижувальну дію, — додає пані Ірина.



Які брекети обрати — металеві чи керамічні?


Кожен випадок ортодонтичного лікування є унікальним, тому спеціаліст враховує індивідуальні потреби і бажання пацієнта. Брекети можуть бути вибрані залежно від ступеня складності проблеми, віку пацієнта і його естетичних уподобань. Найпоширенішими сьогодні є металеві й керамічні вироби. Останні вважають більш стильними, адже їх не так видно на зубах, але вони гірше функціонують із металевою дугою. До того ж від різних харчових барвників із часом може виникнути специфічне забарвлення. Натомість металеві системи краще лікують вартують менше.

Встановлення брекетів не означає повного обмеження в їжі та активності. Хоча пацієнтам можуть бути рекомендовані деякі обмеження, щодо їжі, яка може пошкодити брекети, але загалом, з правильною гігієною та дотриманням рекомендацій ортодонта, пацієнти можуть вести активний спосіб життя.

Як доглядати за брекетами?


Догляд за зубами в брекетах – важлива частина процесу лікування. Належне поводження з ними допоможе зберегти чистоту в ротовій порожнині, зменшити ризик появи карієсу й запалення ясен. Ось кілька порад щодо догляду за брекетами:

– Гігієна – основне задання пацієнтів. Нині існує цілий ряд щіток, паст і ополіскувачів, розроблених спеціально для пацієнтів із різними конструкціями в порожнині рота. Також можна використовувати нитку для міжзубних рядів, йоржики, іррегатори. Тільки слід наголосити, що не рекомендовано вживати надто тверді продукти, зокрема, горіхи, щоб не відколовся апарат. Не бійтеся встановлювати брекети, і вже незабаром ви зможете насолоджуватися чудовим результатом – прекрасною посмішкою!

Звернутись до справжніх фахівців своєї справи, можна за телефоном – 050 910 5950.
Тут Ви зможете переглянути їхню інстаграм-сторінку - symmetria.clinic
Редактор: Марія Фернюк
13-06-2023, 14:26
Коментарів 0 Переглядів 4 356

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.