RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Збройні сили України досягли тактичних успіхів під час контратак на Півдні України та значно просунулися на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).



Ситуація в Харківській та Луганській областях

Генштаб України повідомив, що російська диверсійно-розвідувальна група безуспішно намагалася перетнути кордон з територією України біля Зеленого.

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна. У Генштабі України повідомили, що окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського та Білогорівки.

Російські блогери стверджують, що війська РФ захопили Новомлинськ. ISW не спостерігала візуальних доказів того, що російські війська просувалися до Новоминська або захопили його. Темп російських атак, ніби, знизився з 4 червня.

Бої у Донецькій області

5 червня українські війська здійснили обмежене просування на північ і південний захід від Бахмута. Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська ведуть наступальні операції на східному фронті в районі Бахмута і просунулися на 200-1600 метрів у напрямку Оріхово-Василівка, а також від 100 до 700 метрів біля Іванівського та Кліщіївки.

Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що українські механізовані сили також просунулися від 300 метрів до одного кілометра в напрямку Залізнянського та Богданівки.

Президент України Володимир Зеленський, 5 червня, подякував українським військам на Бахмутському напрямку за рух вперед у зонах відповідальності.

Євген Пригожин заявив, що українські війська захопили невизначену частину Берхівки і розкритикував російське військове командування за попередній відхід російських військ з Берхівського водосховища.

Російські блогери стверджували, що війська РФ відбили українські напади в напрямку Соледару, ймовірно, маючи на увазі ширшу територію на північ і північний схід від Бахмута. Один блогер стверджував, що українські сили атакували російські позиції в невизначеному місці в районі Сіверська.

Російські джерела заявляли, що війська РФ відбили український штурм біля Майорська і на північі від Горлівки. ISW не спостерігала візуального підтвердження просування українців у Бахмуті, пов’язані з цими обмеженими наступальними операціями, 5 червня.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували українські позиції поблизу Невельського та Мар’їнки. Російські джерела стверджували, що українські сили здійснили наземні атаки поблизу Опитного та Водяного.

Російський блогер заявляв, що українські сили здійснили наземні атаки поблизу Первомайського. У Міноборони Росії повідомили, що підрозділи чеченського спецназу "Ахмат" продовжили наступальні дії поблизу Мар'їнки.

Росіяни стверджували, що українські сили намагалися перехопити ініціативу в Мар’їнці та захопили невизначені російські позиції на південь від Мар’їнки.

"Південна вісь"

Українські сили продовжили контрнаступальні дії в західній частині Донецької та східній Запорізької областей і досягли обмежених тактичних успіхів, 5 червня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 4 і 5 червня, показують, що українці, ймовірно, просунулися на південний захід від Великої Новосілки та в межах 1,5 км на північний захід від Сторожевого.

Російські блогери стверджували, що українські війська форсували річку Шайтанку та вели штурм біля Новодонецького. Росіяни повідомляли, що українські сили витіснили їх з Новодонецького. Командир російського добровольчого батальйону "Восток" Олександр Ходаковський, який, як повідомляється, командує силами поблизу Новодонецького, підтвердив, що українські сили зберігають присутність у населеному пункті.

Міноборони Росії стверджувало, що відбили три українські батальйонно-тактичні групи, посилені танками, які атакували Новодонецьк та Благодатне. Українські сили не організовані в БТГ, тому незрозуміло, який ешелон, як стверджує Міноборони Росії, бере участь у цих наземних атаках.

Російські джерела стверджували, що війська РФ відбили Нескучне, 5 червня, хоча ISW не бачив візуального підтвердження цьому. Один російський блогер стверджував, що українські сили просунулися на від 500 до 3000 метрів біля Рівнополя та Нескучного.

Українські війська продовжують обстрілювати тилові позиції Росії на півдні України. Бригадний генерал Олександр Тарнавський, 4 червня, повідомив, що українські сили знищили 18 російських зенітних установок і п'ять складів боєприпасів.

5 червня, російські джерела стверджували, що українські сили вдарили по Михайлівці невизначеним сильним вогнем і завдали ракетного удару по Мелітополю.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
6-06-2023, 08:00
Коментарів 0 Переглядів 938

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

Військовий загинув на Донеччині під час виконання бойових завдань
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.