Неділя, 30 березня 2025

Заморозьте ягоди цим способом і вони збережуть максимум смаку і користі

новини / Новини України / Лайфхаки
1 461
0

Кожна завбачила господиня заморожує ягоди і фрукти на зиму. Але це треба робити правильно, інакше ви ризикуєте отримати потім водянисті плоди без смаку, вигляду та ще й з мінімумом користі.

Про те, які лайфхаки допоможуть зберегти максимум корисних речовин при заморожуванні ягід і фруктів, читайте у матеріалі нижче.



Як підготувати ягоди і фрукти до заморозки

Перше за все треба вибрати стиглі та якісні плоди. Заборонено заморожувати немиті ягоди, інакше ризикуєте разом із продуктом заморозити личинки комах, спори плісняви, грибок та інша шкідливу мікрофлору.

Для правильного заморожування потрібна низька температура. Бажано виставити морозильну камеру на позицію від -18 градусів.

Важливо пам'ятати наступні рекомендації:

ожину, лохину і малину можна заморожувати цілими
з вишень краще вийняти кісточку
персики, сливи і нектарини повинні бути без кісточки, їх можна розрізати
полуницю треба очистити від зелених хвостиків і розрізати навпіл

Як правильно заморожувати ягоди і фрукти

Промийте ягоди і фрукти прохолодною водою і залиште їх на певний час, аби обсохнули.

Розкладіть підготовлені плоди в один шар на деко, а тоді поставте його у морозильну камеру на кілька годин. Так ягоди і фрукти максимально збережуть свою форму після розморожування й матимуть красивий та апетитний вигляд.

Після цього перекладіть плоди у пакети Zip-Lock, випустіть із них повітря, аби воно не займало місця у морозилці. Бажано також зробити наліпку, що це за ягода чи фрукт, і вказати точну дату заморозки.

Найкраще спожити заморожені ягоди протягом 6 місяців. Далі вони поступового втрачатимуть смак і корисність, хоч і будуть придатні до вживання протягом року з моменту заготівлі. Також, щоб ягоди і фрукти зберегли свою форму, треба їх розморожувати повільно.

Також можна заморозити ягідно-фруктове пюре. Для цього виберіть найкращі плоди, помийте їх і додайте 100-200 г цукру на 1 кг ягід. Можна робити будь-які комбінації - полуниця-чорниця, малина-ожина, обліпіха-лохина тощо.

Перебийте ягоди у пюре, перемістіть у пластикові контейнери, або силіконові форми для кексів. Тоді на кілька годин залиште у морозилці, далі пюре можна перекласти у пакети.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

Карти Таро назвали 3 знаки Зодіаку, яким фантастично пощастить у понеділок
Остерігайтесь цього весняного овоча: лікарі назвали його найгіршим
РФ завдала удару КАБом по центру Куп'янська, є постраждалі та руйнування
За три дні енергетики повернули світло 13 тисяч сімей після ворожих обстрілів, - ДТЕК
Бої за Торецьк тривають: частину міста контролюють окупанти — очільник МВА
Українцям з квітня змінюють правила оплати лікарняних: що потрібно знати
Кому в жодному разі не можна їсти вершкове масло: про це треба знати
Командири дозволяли солдатам замість служби працювати на СТО: зарплати забирали собі

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм