RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Кожна завбачила господиня заморожує ягоди і фрукти на зиму. Але це треба робити правильно, інакше ви ризикуєте отримати потім водянисті плоди без смаку, вигляду та ще й з мінімумом користі.

Про те, які лайфхаки допоможуть зберегти максимум корисних речовин при заморожуванні ягід і фруктів, читайте у матеріалі нижче.



Як підготувати ягоди і фрукти до заморозки

Перше за все треба вибрати стиглі та якісні плоди. Заборонено заморожувати немиті ягоди, інакше ризикуєте разом із продуктом заморозити личинки комах, спори плісняви, грибок та інша шкідливу мікрофлору.

Для правильного заморожування потрібна низька температура. Бажано виставити морозильну камеру на позицію від -18 градусів.

Важливо пам'ятати наступні рекомендації:

ожину, лохину і малину можна заморожувати цілими
з вишень краще вийняти кісточку
персики, сливи і нектарини повинні бути без кісточки, їх можна розрізати
полуницю треба очистити від зелених хвостиків і розрізати навпіл

Як правильно заморожувати ягоди і фрукти

Промийте ягоди і фрукти прохолодною водою і залиште їх на певний час, аби обсохнули.

Розкладіть підготовлені плоди в один шар на деко, а тоді поставте його у морозильну камеру на кілька годин. Так ягоди і фрукти максимально збережуть свою форму після розморожування й матимуть красивий та апетитний вигляд.

Після цього перекладіть плоди у пакети Zip-Lock, випустіть із них повітря, аби воно не займало місця у морозилці. Бажано також зробити наліпку, що це за ягода чи фрукт, і вказати точну дату заморозки.

Найкраще спожити заморожені ягоди протягом 6 місяців. Далі вони поступового втрачатимуть смак і корисність, хоч і будуть придатні до вживання протягом року з моменту заготівлі. Також, щоб ягоди і фрукти зберегли свою форму, треба їх розморожувати повільно.

Також можна заморозити ягідно-фруктове пюре. Для цього виберіть найкращі плоди, помийте їх і додайте 100-200 г цукру на 1 кг ягід. Можна робити будь-які комбінації - полуниця-чорниця, малина-ожина, обліпіха-лохина тощо.

Перебийте ягоди у пюре, перемістіть у пластикові контейнери, або силіконові форми для кексів. Тоді на кілька годин залиште у морозилці, далі пюре можна перекласти у пакети.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
5-06-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 400

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.