Заморозьте ягоди цим способом і вони збережуть максимум смаку і користі

новини / Новини України / Лайфхаки
1 907
0

Кожна завбачила господиня заморожує ягоди і фрукти на зиму. Але це треба робити правильно, інакше ви ризикуєте отримати потім водянисті плоди без смаку, вигляду та ще й з мінімумом користі.

Про те, які лайфхаки допоможуть зберегти максимум корисних речовин при заморожуванні ягід і фруктів, читайте у матеріалі нижче.



Як підготувати ягоди і фрукти до заморозки

Перше за все треба вибрати стиглі та якісні плоди. Заборонено заморожувати немиті ягоди, інакше ризикуєте разом із продуктом заморозити личинки комах, спори плісняви, грибок та інша шкідливу мікрофлору.

Для правильного заморожування потрібна низька температура. Бажано виставити морозильну камеру на позицію від -18 градусів.

Важливо пам'ятати наступні рекомендації:

ожину, лохину і малину можна заморожувати цілими
з вишень краще вийняти кісточку
персики, сливи і нектарини повинні бути без кісточки, їх можна розрізати
полуницю треба очистити від зелених хвостиків і розрізати навпіл

Як правильно заморожувати ягоди і фрукти

Промийте ягоди і фрукти прохолодною водою і залиште їх на певний час, аби обсохнули.

Розкладіть підготовлені плоди в один шар на деко, а тоді поставте його у морозильну камеру на кілька годин. Так ягоди і фрукти максимально збережуть свою форму після розморожування й матимуть красивий та апетитний вигляд.

Після цього перекладіть плоди у пакети Zip-Lock, випустіть із них повітря, аби воно не займало місця у морозилці. Бажано також зробити наліпку, що це за ягода чи фрукт, і вказати точну дату заморозки.

Найкраще спожити заморожені ягоди протягом 6 місяців. Далі вони поступового втрачатимуть смак і корисність, хоч і будуть придатні до вживання протягом року з моменту заготівлі. Також, щоб ягоди і фрукти зберегли свою форму, треба їх розморожувати повільно.

Також можна заморозити ягідно-фруктове пюре. Для цього виберіть найкращі плоди, помийте їх і додайте 100-200 г цукру на 1 кг ягід. Можна робити будь-які комбінації - полуниця-чорниця, малина-ожина, обліпіха-лохина тощо.

Перебийте ягоди у пюре, перемістіть у пластикові контейнери, або силіконові форми для кексів. Тоді на кілька годин залиште у морозилці, далі пюре можна перекласти у пакети.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Відомій співачці з Буковини зробили операцію: вона лікується вже два місяці
11 163
У центрі Чернівців запропонували збудувати великий готель: хто за цим стоїть
9 706
Вчителька з Чернівців дала ШІ оцінити твір учениці: що з цього вийшло
4 646
"Неньо" був легендою: у Чернівцях помер найстаріший працівник теплокомуненерго
3 802
У Чернівцях активіст, на авто якого впало дерево, виграв суд у зелентресту
2 442
Чому хочуть скасувати безкоштовний заїзд: директор Калинівського ринку пояснив про зміни
2 077
У Чернівцях затримали правоохоронця, який заробляв на ухилянтах і ховався від слідства
1 874
У Чернівцях відкрили новий корпус експертно-криміналістичного центру
1 770
У Відні жорстоко закатували 21-річного юнака: ЗМІ пишуть про причетність до вбивства буковинця
1 680
17 грудня: церковне свято сьогодні, традиції, прикмети, що не можна робити
1 368