Шарлотка - популярна випічка, адже зробити її можна швидко, а на смак вона дуже смачна. Шарлотку переважно роблять з яблук, але у сезон полуниці варто додати у пиріг смачні ягоди.
Вам знадобиться: борошно 200 грамів, крохмаль 40 грамів, яйця 3 штуки, цукор 140 грамів, сметана 150 грамів, соняшникова олія 30 мл, ванілін за смаком, розпушувач 2 ч. л., полуниця 500 грам.
Ягоди розрізаємо на четвертинки.
Збиваємо 3 яйця з цукром близько 5 хвилин до світлої маси.
Потім додаємо сметану, ванілін та соняшникову олію.
Окремо змішуємо борошно, розпушувач та крохмаль. Перемішуємо та відправляємо у підготовлену збиту масу. Замішуємо тісто.
Викладаємо половину тіста у форму, змащену маслом, потім розподіляємо половину полуниці і виливаємо тісто, що залишилося, викладаємо полуницю.
Випікаємо при 170 ° С протягом 45 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
3-06-2023, 23:20
0
16 812