Пиріг зі шпинатом та сиром із листкового тіста: рецепт корисної страви

новини / Смачні рецепти
1 721
0

Готується дуже просто. Розкатайте тісто, викладіть на дно форми.

У середину покладіть начинку, згори накрийте тістом, защипніть краї, обмажте яйцем – і в духовку!



Складники
тісто листкове дріжджове – 500 г;
шпинат свіжий – 250 г;
сир "Фета" – 250 г;
яйця – 3 шт;
яйце – 1 шт (жовток для змащування пирога);
зелена цибуля, кріп – по пучку;
сіль;
олія;
борошно.

Приготування
Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури.

Усю зелень добре промийте під проточною водою. У шпинату та кропу відріжте стебла. Зелень дрібно подрібніть, листя шпинату тонко наріжте.

Сир розімніть виделкою. У миску із сиром додайте зелень, шпинат. Вбийте яйця, посоліть. Добре перемішайте.

Тісто розділіть на дві частини. На робочу поверхню столу всипте трохи борошна. Розкайте тісто до розмірів дека. Змастіть олією деко і покладіть першу частину тіста, злегка піднявши краї, щоб вийшли борти. На тісто рівномірним шаром викладіть начинку зі шпинату та сиру. Накрийте другою частиною і добре защипіть краї.

У жовток додайте чайну ложку води, змастіть ним тісто і посипте кунжутом. У центрі пирога зробіть невеликий отвір для виходу пари.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 190 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

Поради
Пиріг добре нарізати коліщатком від піци.
Сир можна використовувати будь-який.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Як повернути до життя зів'ялі троянди - оживляємо квіти в домашніх умовах
01:45
Навіть фільтр не потрібний: ось як легко очистити воду з-під крана
01:30
Що відбувається з тілом, якщо їсти м’ясо щодня, і скільки його можна вживати
01:15
Лікарі порадили людям за 65 не їсти ці продукти
01:00
Щоб покращити смак. Сім причин, чому ваша кава гірка — і як її правильно заварити
00:45
Що приклеїти на підошву – лайфхаки, щоб взуття не ковзало
00:30
Кому не можна пити кефір? Дізнайтесь, чи входите ви в групу ризику
00:15
Є у кожному домі: чотири продукти, які часто їдять довгожителі світу
22 лютого, 2025
23:45
5 знаків Зодіаку, яким навесні загрожує небезпека: будьте обережні, якщо ви у списку
23:15
Не тільки м'ясо: 12 найкращих продуктів із високим вмістом заліза
22:58
Орбан зробив цинічну заяву про "те, що залишиться" від України
22:34
Папа Римський переніс астматичний криз, його стан критичний, - Ватикан
22:10
"Так несподівано": померла багаторічна завідувачка терапевтичного відділення лікарні на Буковині
22:00
У 4 знаків Зодіаку починається нове життя. Вони відродяться з попелу
21:36
Правила без винятків: 7 речей, які ніколи не варто прати в гарячій воді
21:15
«Раджу всім не вішати носа». Професору ЧНУ Юрію Макару – 90 років, а він досі викладає
ексклюзив
20:59
У Генштабі підтвердили ураження нафтоперекачувальної станції у Краснодарському краї
20:36
Снайпери ліквідували морпіхів РФ, які просувались через річку - відео
20:13
Українська ракета "Трембіта": експерт оцінив, чи зможе вона прорвати ППО Москви
19:58
Що робити, якщо домашній Wi-Fi погано працює: зверніть увагу на деякі предмети
19:38
Трамп погрожує Україні "проблемами" за відмову від угоди з ресурсами
19:16
Герої Буковини: на війні загинув молодий воїн Василь Беслюбняк
18:58
Чому каву п'ють з холодною водою: просте пояснення, що з нею потрібно робити
18:34
ЄС не може погодити 20 мільярдів євро для України
18:11
Українські біатлоністи - восьмі в естафеті ЧС-2025
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм