Експерт назвав причину високих цін на моркву в Україні: коли чекати на падіння вартості

новини / Новини України
799
0

Цьогорічні високі ціни на моркву пояснюються порівняно меншим врожаєм через весняні дощі.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клуб Олег Пендзин.



"По-перше, врожаю було значно менше. Тоді, коли підходив час збирання моркви, були дуже великі зливи, і аграрії навіть деякі поля не зібрали, тому що вони були під водою. По-друге, аналогічна ситуація була в Європі. На сьогодні європейський імпорт дорогий, це однозначно підтягує ціну внутрішнього ринку", - сказав він.

Також він зазначив, що чекати на суттєве падіння цін на моркву слід у середині червня. "Вже почала з’являтися молода морква. Вона приблизно по такій ціні, як морква минулого врожаю. На жаль, її сезон ще не почався - приблизно з середини червня місяця ми будемо мати в повному обсязі моркву цьогорічного врожаю з відкритого ґрунту, що дасть нам достатньо серйозне подешевлення", - наголосив експерт.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.