RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Новини компанії

Фінансовий ринок України, як і уся економіка, перебуває у ситуації перманентного стресу у зв’язку з повномасштабною війною. Хтось тримається стійко, а хтось, не витримуючи тиску, йде з ринку з різних причин. Все це, безумовно, впливає й на пересічних українців - їх банківські депозити, пенсійні внески, страховки.



Саме страховий ринок останнім часом привернув до себе пильну уваги, осккільки з нього пішли досить великі гравці. Нацбанк, який став регулятором страхового ринку не так давно — у 2020 році, вивів з ринку зразу декілька значних страхових. У грудні 2022 року призупинено ліцензії страхової компанії "Альфа Страхування" у зв'язку з невідповідністю страховика вимогам ділової репутації. У березні 2023 року через непрозору структуру власності НБУ позбавив ліцензій страхові компанії "Омега", "Інгосстрах" та "Провідна", а у квітні втратила ліцензію СК "Просто-Страхування".

Все це означає, що конкретні люди, клієнти цих установ, опинилися в досить скрутній ситуації, і тепер будуть змушені витрачати багато зусиль, щоб отримати виплату. Саме тому, обираючи страхову, треба робити це не за принципом “чим дешевше, тим краще”, а спираючись на аналіз та перспективи своєчасних виплат.

Тож, якщо ви хочете щось застрахувати, радимо брати до уваги декілька чинників:

Платоспроможність компанії


Надійність — головна вимога при виборі страхової компанії. І платоспроможність грає тут чи на найголовнішу роль. Дуже дешеві послуги — не значить найкращі, навпаки, це повинно вас насторожити. Бо, якщо така компанія піде з ринку через банкрутство чи втратить ліцензію, першими постраждаєте саме ви як клієнт компанії

Репутація на ринку та прозорість


Компанії з історією працюють краще. Вони дбають про свою репутацію, а значить, відповідають за свої дії, працюють прозоро. Як регулятор страхового ринку НБУ тепер оприлюднює показники роботи страхового ринку в Україні, тож все можна перевірити у відкритих джерелах. Нещодавно НБУ підтвердив повну прозорість бізнесу страховиків СК ARX та СК ARX Life, обидва належать до канадського холдінгу Fairfax Interntional

Ціноутворення


Дивиться, наскільки адекватні ціни пропонує компанія, чи немає дуже помітного відриву від середніх по ринку. Низькі тарифи мають вас насторожувати. Порівняйте умови договорів в різних компаніях, знов таки, зверніть увагу на репутацію, відгуки.

Відкритість інформації


Поцікавтеся, чи є позитивна інформація про компанію для клієнтів і партнерів у відкритому доступі? Чи є якісь поважні рейтинги, яка позиція компанії щодо виплат податків, соціальної відповідальності. Звичайно, варто звернути увагу на лідерів ринку – компанії, які мають найбільший обсяг активів та акумулюють найбільші суми страхових платежів (премій). Зазвичай це страховики з позитивним іміджем, які займають суттєву частку ринку.

Приналежність до міжнародних груп


Багато бізнесів вже довели, що міжнародна прописка — це своєрідний знак якості. Страхування тут не виключення. Міжнародний бізнес сприяє захисту майнових інтересів підприємств і громадян. Тож, якщо компанія належить до великих міжнародних структур, це дає набагато більшу гарантію того, що ви будете задоволені сервісом.

Оскільки найпопулярнішим полісом страхування в нашій країні є Автоцивілка, або ОСЦПВ (оскільки він є обов’язковим за законом, без нього взагалі не можна бути за кермом), автовласникам у виборі страхової дуже допоможе Моторне (транспортне) страхове бюро (МТСБУ).
У МТСБУ можна отримати інформацію про компанії-члени Бюро, які мають право займатися ОСЦПВ, а також ознайомитися з так званим світлофором — це індикатор якості обслуговування компаній. Зеленим кольором там позначена добра оцінка, жовтим — середня, червоним відповідно, низька.
Усім автовласникам треба пам’ятати, що дешевий поліс Автоцивілки дуже часто не покриє ушкоджень, тож доведеться доплачувати з власної кишені, якщо ви — винуватець аварії. Якщо ж ви постраждалий, то тим більше оцінити, якщо в іншій стороні надійна страхова. Тож завжди треба брати до уваги, що ситуація для вас може програтися в обидва боки.

Підсумуємо: обираючи страхову, варто орієнтуватися на наведені чинники та ретельно аналізувати інформацію. Бо,фактично, ви довіряєте страховій своє майно, а часом і життя, тож все це варто вашій підвищеної уваги!

Джерело: 24 тв
Редактор: Марія Фернюк
12-06-2023, 14:08
Коментарів 0 Переглядів 2 136

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.