RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Смачний, як в дитинстві: оригінальний пиріг-пелюстка із зеленню та сиром від одеського кухаря


Пиріжки із зеленню, кисломолочним сиром та яйцями більшість із нас люблять ще з дитинства. Але цю звичну випічку можна приготувати у дещо новому варіанті - у вигляді пирога-пелюстки.

Оригінальним рецептом поділився одеський шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці Facebook.



Запечені пиріжки з яйцем і зеленню
"З дитинства такий пиріг був дуже часто на столі, з різними начинками - із солодким чи солоним сиром, із зеленню або ось із такою начинкою, як я опишу сьогодні. Називали його по-різному - і пиріжки-розвалюхи та пиріг-пелюстка. Адже, по суті, це класичний розбірний пиріг. У чому його перевага - дуже зручно відламувати пиріжки і не потрібно нарізати цілий пиріг", - пише кулінар.

Інгредієнти:
борошно пшеничне 500 г
масло 170 г
вода 30 мл (1,5 ст.л)
яйця 190 г (4 шт. середні)
дріжджі сухі 10 г
цукор 60 г (3 ст. л.)
сіль 10 г

Начинка:
кріп 1 пучок
цибуля зелена 2 пучки
кисломолочний сир 250 г
яйця 6-8 шт.
йогурт грецький 50 г (2 ст. л.)
сіль 1 ч. л.
перець чорний
олія для змащування пиріжків 3-4 ст. л.
борошно, щоб підсипати тісто - кілька ст. л.
1 яйце для змащування пиріжків.

Як приготувати
Розведіть у теплій воді дріжджі. А в окремій мисці змішайте борошно з яйцями, маслом, сіллю і цукром. Замішуйте тісто, вливши рідину з дріжджами. Тісто має бути м'якшим, ніж на вареники. Накрийте його рушником і дайте відпочити 20 хв.

Для начинки відваріть яйця і наріжте зелень.

"Якщо вона виходить сухою, додайте грецький йогурт або сметану. А ще можна збризнути соком лимона або замінити сир на моцарелу чи бринзу. Головне - не забудьте посолити, поперчити та спробувати на смак начинку перед приготуванням", - радить Величко.

Змастіть форму для запікання олією. Тісто розкачайте завтовшки 3-4 мм і за допомогою чашки або склянки виріжте круги. На них викладіть начинку - як з варениками. Змастіть водою край і заліпіліть. Після цього викладіть стиком вниз (для цього вареник необхідно трохи вигнути) по борту форми.

Після цього змастіть цей шар вареників олією і займіться другим шаром.

Коли заповнили всю форму і дійшли до центру - накрийте рушником. Залишіть на годинку, щоб пиріжки піднялися.

Випікайте 20-35 хвилин за температури 170 градусів. Але час залежить від духовки - перевіряйте за 20 хвилин. І за 10 хвилин до закінчення приготування пирога потрібно змастити яйцем.

"Коли пиріг готовий, рекомендую накрити рушником на 15-20 хвилин, поки трохи охолоне, а потім на дерев'яну дошку. Діставати його досить легко - жирне тісто і змащена олією форма вам допоможе у цьому", - каже кухар.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
16-05-2023, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 912

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.